© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'nin Gizli İkizi: Paris!

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Osmaniye’nin şehir planının Fransa’nın başkenti Paris’ten esinlenerek yapıldığını belirten ilginç bir anekdot paylaştı.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Osmaniye’nin şehir planının Fransa’nın başkenti Paris’ten esinlenerek yapıldığını belirten ilginç bir anekdot paylaştı.

Başkan Çenet, Osmaniye’nin şehir planının neye göre kurulduğuna dair bilgi verirken, bu bilgilerin henüz teyide muhtaç olduğunu da ekledi.

Çenet’in paylaşımına göre, Osmaniye’nin şehir planı, 2006-2009 tarihleri arasında Osmaniye’de görev yapan Vali Zübeyir Kemelek döneminde İstanbul’dan gelen şehir planlamacıları tarafından incelenmiş.

Helikopterle şehri kuş bakışı inceleyen planlamacılar, valilikteki bir toplantıda Osmaniye’nin Paris’e benzediğini ifade etmişler. Vali Kemelek’in bu yoruma hafif bir gülümsemeyle karşılık verdiği sırada, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Yazar ve Siyasetçi Ali Erat araya girerek, "Evet, Osmaniye Paris’e benzer" demiş ve bu benzerliğin hikayesini anlatmaya başlamış.

Ali Erat’ın anlattığına göre, Osmaniye’nin eski Belediye Başkanı Dr. Ahmet Alkan, Osmanlı’nın son dönemlerinde Yemen’e hekim olarak görevlendirilmiş.

Yemen’e seyahat ederken Osmaniye’nin İpek Yolu üzerinde olması nedeniyle şehir hakkında bilgi edinmiş.

Cumhuriyet kurulduktan sonra Halk Sağlığı uzmanlığı için Paris’e gönderilen Alkan, Paris’teki uzmanlık eğitimi sırasında şehrin planını detaylıca incelemiş.

Tayin döneminde ise aklında yer eden Osmaniye’yi tercih etmiş ve daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı olmuş.

Alkan, şehrin ana arterlerini planlarken Paris’i model almış ve Paris’teki Seine Nehri’ni, Osmaniye’nin Karaçay’ına benzeterek dağlara paralel yollar çizdirmiş.

Başkan Çenet, bu bilgiyi paylaştığı mesajını “Evet, Osmaniyemiz biraz Paris’e benzer. Umudumuz sizsiniz. İyi bayramlar. Sevgi ve muhabbetle kalın.” sözleriyle sonlandırdı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER