© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'nin Genç Mucitleri Teknofest 2024'te En İyi Sunum Ödülünü Kaptı

Osmaniye’li genç mucitler, Teknofest 2024'te büyük bir başarıya imza attı.

Osmaniye’li genç mucitler, Teknofest 2024'te büyük bir başarıya imza attı. 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Teknofest finallerinde, Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde ortaokul seviyesinde "En İyi Sunum Ödülü"nü "Mecanum Tekerlekli Sandalye" projesi kazandı.

Projeye Danışmanlık Yapan Öğretmen ve Öğrenciler

Projenin danışmanlığını Teknofest Osmaniye İl Temsilcisi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sedat Gündoğan üstlendi.

Şehit Çağrı Doğan Ortaokulu öğrencisi Yavuz Selim Talan ve Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Gündoğan, sahnede ödüllerini alarak büyük bir gurur yaşadı.

Depremden İlham Alan Yenilikçi Proje

6 Şubat depremleri sonrası uzuv kaybı yaşayan ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan engelli bireyler için geliştirilen "Mecanum Tekerlekli Sandalye" projesi, dar alanlarda yengeç hareketi yaparak yatay doğrultuda yer değiştirme özelliği ile dikkat çekti.

Hem jüri üyelerinin hem de Teknofest ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazanan proje, Osmaniye’li depremzede mucitlere "En İyi Sunum" ödülünü getirdi.

Genç Mucitlerden Teşekkür Mesajı

Yavuz Selim Talan, projenin danışman öğretmenine, Deneyap ekibine ve tüm destekçilere teşekkür ederken, bu projeye büyük emek harcadıklarını dile getirdi.

Sena Gündoğan ise dedesinin tekerlekli sandalyeye bağımlı olmasının kendisine bu projeyi geliştirme ilhamı verdiğini belirtti

. Osmaniye takımı ödüllerini Antalya ANFAŞ alanında düzenlenen final töreninde aldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER