© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Sular Düzenli Analiz Ediliyor "Nitrat Hassas Bölge Bulunmuyor"

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Osmaniye ilinin ve ilçelerinin nitrat hassas bölgeler içermediğini belirtti.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada Osmaniye ilinin ve ilçelerinin nitrat hassas bölgeler içermediğini belirtti. Müdürlük yetkilileri, tarımsal kaynaklı nitrat kirliliğinin tespit edilmesi ve önlenmesi için önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Su Kaynakları İstasyonlarıyla İzleniyor

Açıklamaya göre, Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği çerçevesinde, il merkezi ve ilçe merkezlerinde toplam 37 su kaynağı istasyonunun belirlendiği kaydedildi.

Bu istasyonlardan düzenli olarak örnekler alındığı ve örneklerin İl Müdürlüğü laboratuvarında detaylı bir şekilde analiz edildiği bildirildi. 

Detaylı Analizler ve Anlık Veri Girişi

Alınan örneklerde sıcaklık, pH, çözünmüş oksijen (DO), ve EC değerlerinin ölçüldüğü ifade edildi.

Ayrıca, İl Müdürlüğü laboratuvarında nitrat, orta fosfat, toplam azot ve toplam fosfor gibi parametrelerin ölçülerek Bakanlık Nitrat Bilgi Sistemine anlık veri girişi yapıldığı belirtildi.

Gelecek İçin Planlar

Müdürlük yetkilileri, su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve korunması için çalışmaların süreceğini ve bu doğrultuda yeni tedbirlerin alınacağını ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER