© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de “Sporun En’leri” Ödül Töreni Gerçekleşti

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Sporun En'leri" ödül töreni, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Sporun En'leri" ödül töreni, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Yılmaz'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, antrenörler, spora destek veren iş insanları, sporcular ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Levent Öztürk açılış konuşmasını yaparak, tüm sporcuları tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi ise törende yaptığı konuşmada, 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinliklerinin Vali Yılmaz’ın katılımıyla başlatıldığını ve bu ödül töreniyle sona erdiğini ifade etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin sporda da büyük başarılar gösteren ve bu alanda emin adımlarla ilerleyen bir şehir olduğunu vurguladı.

“Osmaniye’miz her alanda olduğu gibi sporda da yıldızı parlayan bir ilimiz.

Sporun geliştirilmesi ve daha ileriye taşınması için bütün gayretimizi gösteriyoruz,” diyen Vali Yılmaz, spor altyapısına yönelik yatırımlara dikkat çekti.

“Depremden hemen önce açtığımız Çok Amaçlı Spor Salonumuz, adeta bir sporcu fabrikası gibi çalışıyor ve sporun gelişimine önemli katkılar sağlıyor.

Ayrıca, şehrimizde bir Spor Lisesi’ne olan ihtiyaç üzerine, bu liseyi açarak sporun gelişmesine önemli bir destek verdik,” ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Haftası kapsamındaki etkinliklere de katıldığını belirten Vali Yılmaz, Ceyhan Nehri’nde gerçekleştirilen kano faaliyetinin son derece etkileyici olduğunu dile getirdi.

“Osmaniye’miz, doğası ve coğrafi yapısıyla sporun her alanda yapılmasına çok uygun bir il.

İlimizin her alanda gelişmesi ve Türkiye’nin öncü şehirleri arasında yer alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Amatör ruhu her alanda koruyarak, sporun yanı sıra farklı alanlarda da azim ve heyecanla çalışacağız.

Burada ödül alan tüm sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum,” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, ulusal ve uluslararası derecelere sahip sporculara ödülleri, antrenörlere ve sporun gelişmesine katkı sağlayan iş insanlarına plaketleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Tören, ödül alan sporcular ve davetliler için düzenlenen fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER