© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Sporla Dolu Bir Hafta: Amatör Spor Haftası Başlıyor

Osmaniye'de 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Amatör Spor Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle sporseverleri bir araya getirecek.

Osmaniye'de 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Amatör Spor Haftası, birbirinden renkli etkinliklerle sporseverleri bir araya getirecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl ülke genelinde 81 ilde düzenlenen Amatör Spor Haftası, bu yıl Osmaniye'de coşkulu etkinliklerle kutlanacak.

Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşecek olan etkinlikler, vatandaşları spora teşvik etmeyi ve amatör sporun önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.

5 Gün Sürecek Spor Etkinlikleri

Osmaniye'deki Amatör Spor Haftası etkinlikleri, 7 Ekim'de Atatürk Caddesi'nde başlayacak olan kortej yürüyüşüyle açılacak.

Sporcuların 100 metrelik Türk Bayrağı açarak yürüdüğü kortejin ardından, Atletizm Sahası’nda judo, engelli basketbol, ragbi, kick boks gibi spor gösterileri yapılacak. 4x100 bayrak koşusu ve Türkiye rekortmeni Timur Er’in uzun atlama gösterisi de etkinlikler arasında yer alıyor.

Kano ve Atlı Okçuluk Gösterileri

Haftanın ikinci günü, Cevdetiye'den Kadirli'nin Hemite Köyü'ne kadar kano faaliyeti gerçekleştirilecek. Aynı gün, atlı okçuluk kulüpleri tarafından düzenlenecek gösteriler de sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatacak.

Farklı Branşlarda Spor Müsabakaları

9 ve 10 Ekim tarihlerinde amatör spor müsabakaları devam edecek. Farklı spor branşlarında düzenlenecek olan müsabakalar, Osmaniye’de sporun çeşitliliğini ve amatör ruhun önemini bir kez daha vurgulayacak.

Ödül Töreni ile Final

Amatör Spor Haftası, 11 Ekim’de Osmaniye Valiliği'nde yapılacak olan "Sporun En’leri" ödül töreniyle sona erecek. Saat 16.00’da düzenlenecek törenle, sporun en başarılı isimleri ödüllerini alacak.

Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu çağrıda bulundu:
"Tüm vatandaşlarımızı bu heyecan dolu etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.

Sporun birleştirici gücünü birlikte yaşayalım! Unutmayın, spora olan ilginizle sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek için harika bir fırsat!"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER