© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Narenciye Bahçesine 17 Bin 500 Faydalı Böcek Salındı

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında narenciye bahçesine 17 bin 500 faydalı böcek salındı. Uygulama, kimyasal ilaç kullanımını azaltarak çevre dostu ve sürdürülebilir tarımı desteklemeyi amaçlıyor.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında Toprakkale ilçesindeki bir narenciye bahçesine 17 bin 500 adet faydalı böcek salımı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, söz konusu narenciye bahçesinin 2026 yılı için biyotop alanı olarak belirlendiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, zararlılarla mücadelede kimyasal kalıntıların ve çevresel etkilerin azaltılması amacıyla 2026 yılını “Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Yılı” ilan ettiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda, Toprakkale ilçesinde narenciye üretimi yapılan ve biyotop alanı olarak tespit edilen bahçeye, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen 17 bin 500 adet faydalı böcek bırakıldı.

Faydalı böceklerin salımı, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Toprakkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirildi.

Yetkililer, biyolojik mücadele uygulamalarının tarımsal üretimde kimyasal ilaç kullanımını azaltarak hem çevrenin korunmasına hem de insan sağlığının desteklenmesine katkı sağladığını belirtti.

Ayrıca bu yöntemlerin sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, biyolojik ve biyoteknik mücadele çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER