© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Meslek Birlikteliği oluşturuldu

Osmaniye’de Meslek Odaları temsilcileri  bir araya gelerek, “Akademik Meslek Kuruluşları” birliği oluşturdular.

Osmaniye’de Meslek Odaları temsilcileri  bir araya gelerek, “Akademik Meslek Kuruluşları” birliği oluşturdular.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik,  meslek oda ve temsilcilikleriyle bir araya gelinerek “Akademik Meslek Kuruluşları” birliğini oluşturduklarını açıkladı.

Dr. Gedik, asrın felaketinin üç döneme ayrılarak en ince ayrıntısına kadar konuşacaklarını söyledi. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olan 6 Şubat tarihindeki 7,8 ve 7.6 büyüklüğündeki  depremlerden  etkilenen Osmaniye’de meslek kuruluşları birlikte hareket etme kararı aldı.

Bu kapsamda,  Osmaniye’de Avukat, Mimar, Mühendis ve Tabip ile Eczacılar Odalarının temsilcileri bir araya gelerek “Akademik Meslek Kuruluşları” birliğini oluşturdu.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik; TBB Osmaniye Barosu, TEB 48. Bölge Eczacılar Odası, TDB Diş Hekimleri Odası, TMMOB İnşaat Müh. Odası, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, TMMOB Elektrik Müh. Odası temsilcileriyle bir araya gelerek yaşanan felaketin üstesinden birlik ve beraberlik bilinciyle gelinebileceğini vurgulayarak, yaşanan afeti üç döneme ayırıp en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz, ifadelerini kullandı. 

Dr. Gedik; “Bu süreci 3 döneme ayırıp, detaylandırıp, en ince ayrıntısına kadar konuşacağız. Ne oldu? Nasıl oldu? Niçin oldu? Afet Öncesi Dönem(Ne Yapıldı? Ne Yapılmadı? Ne Yapılmalıydı?), Afet Yönetimi Ki Hala İçinde Bulunduğumuz Süreç, Afet Sonrası; Akut Dönem (Kentsel, Kırsal Toplumsal Rehabilitasyon), Kronik dönem (Ekolojik sistemi koruyan, toplumsal, sosyal ve ekonomik hayatı yeniden kurma süreci)” olarak inceleneceğini söyledi. 



Osmaniye’ye karşı duydukları sorumluluğun bir gereği olarak bir araya geldiklerini ifade eden Gedik; Felaketin 30. Günündeyiz. Osmaniye’mizde depremin enkazlarının üstüne bir de yıktığımız ağır hasarlı binalar ile şehrimiz griye büründü. Göç edenlerle birlikte ıssızlaştı, sessizleşti…

Bizler; yaşamın ilgili alanlarını şekillendiren meslek kuruluşları, aynı zamanda bu şehirde yaşayan sivil toplumun ta kendisiyiz. Osmaniye ile biz özdeşiz. Bu sorumluk ve görev bilinci ile Osmaniye’mizde ki Akademik Meslek Kuruluşlarına, Osmaniye Tabip Odası olarak bir çağrıda bulunduk. Çağrımıza aynı görev ve sorumluluk bilinci ile hızla icabet ettiniz.

Sizlere müteşekkiriz.  Bizler, aidiyet duyguları ve mesleğimizin donatıları ile Osmaniye’mize yeniden bir Ufuk Çizgisi çizeceğiz. Bu noktadan hareketle diğer büyük kentlerde olduğu gibi Akademik Meslek Kuruluşları olarak Osmaniye’de eşgüdümle çalışacak, sivil toplumun sesi, vicdanı olacağız”dedi.  

Katılımcılara teşekkür eden Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Gedik; “Osmaniye’mizde sağlıklı, güvenli, çağdaş yaşam alanları oluşturmak için kamu ve toplum yararına çalışmaya devam edecek olan siz değerli yöneticilere katılımlarınızdan ötürü teşekkür ederim”dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER