© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Kız Çocukları Günü: Sporla Güçlenip Eğlenceyle Coştular

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Osmaniye’de spor etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü, Osmaniye’de spor etkinlikleriyle coşkuyla kutlandı. Birleşmiş Milletler’in 2012 yılında ilan ettiği bu özel gün, kız çocuklarının haklarını savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla her yıl dünya genelinde kutlanıyor.

Osmaniye’de bisiklet turundan jimnastik gösterilerine birçok aktivite

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Gençlik Merkezi’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, Karaçay Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gerçekleşti.

Programa, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Spor Hizmetleri Müdürü Yücel Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ve birçok gönüllü katılım gösterdi.

Etkinlikler kapsamında bisiklet turu, jimnastik gösterileri ve müzik eşliğinde eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

Çocuklar, yüz boyama, Matrak, ip atlama ve yakan top gibi oyunlarla keyifli anlar yaşarken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de çocuklarla bisiklet turuna katılıp yakan top oynayarak etkinliklere renk kattı.

Kız çocuklarının güçlenmesine sporla destek

Etkinlikler, kız çocuklarının spor yoluyla güçlenmesini ve toplumda daha fazla yer bulmasını hedefleyen anlamlı bir kutlama olarak dikkat çekti.

Çocuklar, hem eğlenceli vakit geçirip hem de sporun keyfini çıkararak bu özel günü dolu dolu yaşadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER