© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Fiyat artışları büyükşehirleri solladı

Türkiye’de  Mart ayında yıllık bazda fiyatların en fazla artış gösterdiği iller bazında Osmaniye; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana illerindeki yüzde oranlarını geçti.

Türkiye’de  Mart ayında yıllık bazda fiyatların en fazla artış gösterdiği iller bazında Osmaniye; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana illerindeki yüzde oranlarını geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Mart ayında  yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 70,93 ile “Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane” olarak belirlendi.

Bölge Birim Sınıflaması (İBBS), 2’inci düzeyde bulunan 26  bölge içinde aylık bazda en yüksek artış yüzde 6,53 ile  Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesi oldu.

Türkiye’deki bölgeler itibarı ile  aylık ve yıllık bazdaki fiyat artışları da belirlendi.

Osmaniye ili Mart ayında bir önceki aya göre değişim oranı yüzde 6,41 artış gösterdi. Yine bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 64,65 oranında artış gösterdi.

Türkiye’de en düşük fiyat artışının yaşandığı İstanbul’da Mart ayında en düşük fiyat artışının bir önceki aya göre yüzde 4,69 oranında  değişim yaşanırken, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının ise yüzde 54,44 olduğu kaydedildi.

Aylık ve Yıllık  fiyat artışlarındaki değişim oranlarının yüzde oranlarına göre, Adana ve Mersin illerinde bir önceki aya göre yüzde 5,13, Bir önceki yılının aynı ayına göre yüzde 63,66 oranında, Ankara’da  bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın aynı oranına göre yüzde 61,69, Bursa ve Eskişehir’de bir önceki aya göre yüzde 4,81, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 59,75, İzmir’de ise bir önceki aya göre yüzde 6,11, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,83 oranında değişim yaşandığı belirtildi.

Aylık ve yıllık  fiyat artış oranlarındaki değişim oranlarının incelendiğinde Osmaniye ilinin aylık yüzde 6,41, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,65 oranında değişim göstermesi sonucu ile büyük kentleri geride bıraktığı ortaya çıkıyor.  

SEBZE VE MEYVELER ATEŞ PAHASI

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlar karşısında vatandaş, almak yerine tezgahları seyretmekle semt pazarlarında dolaşıyor.

Osmaniye’deki Salı pazarı semt pazarında dün öğle saatlerinde görüntüler aldım. Sebze ve meyve fiyatlarındaki fiyatları incelediğimde; Domates 15 Tl., Salatalık 14 Tl., Patlıcan 25 Tl., Yeşil Biber 40 Tl.,Elma 7,5 Tl., Kuru soğan 4 Tl, Kabak 6 Tl’den tezgahlarda yerini almıştı.

Salı semt pazarının dünkü zam şampiyonunun  kilosu 40 Tl ile Yeşil biber olduğu, en ucuz ise 4 Tl’den tezgahlarında yerini alan 4 Tl ile Kuru soğan olduğu görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER