© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de fırtına çatıları uçurdu

Osmaniye’de etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle çok sayıda ağaç ve reklam panolarının bulunduğu direkler devrildi, bazı işyerinin ise çatısı uçtu.

Osmaniye’de etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle çok sayıda ağaç ve reklam panolarının bulunduğu direkler devrildi, bazı işyerinin ise çatısı uçtu.

Rüzgârın etkisiyle devrilen bahçe duvarı bir kişinin yaralanmasına neden oldu.



Devrilen çam ağacı ise park halindeki otomobile zarar verdi. Adliye ve Defterdarlık Binası çatıları da yine rüzgar nedeniyle uçtu.

Dün gece başlayan kuvvetli rüzgar ve fırtına bugün de sürdü.



Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, vatandaşlar, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel su baskını, kıyı kesimlerinde yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, dolu yağışı, yüksek kesimlerde, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

Bu aksamda oluşabilecek olumsuzluklara karşı İtfaiye, Sağlık ve AFAD ekipleri teyakkuza geçirildi.



Sabah saatlerinde etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, Mimar Sinan Mahallesinde bir evin bahçe duvarının devrilmesine neden oldu. Yıkılan duvar yoldan geçen bir kişinin yaralanmasına neden oldu.

Ayağından hafif şekilde yaralan kişi, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Fakıuşağı Mahallesinde ise bir işyerinin önündeki çatı yola uçtu. Polis ekipleri, yolu şerit çekerek önlem aldı.



Yine aynı bölgede, bazı reklam panolarının direkleri devrildi. Kurtuluş, Rahime Hatun, Rızaiye ve İstiklal Mahallelerinde de bazı ev ve işyerlerine ait çatılar yola devrildi.

Yol kenarlarındaki bazı ağaçlar kökünden sökülürken, bazılarını ise kırılan kılları yola düştü. Ekipler temizleme çalışması yaptı.



Bir ağaç ise park halindeki otomobilin üzerine devrilerek zarara neden oldu.

Adnan Menderes Mahallesindeki Valilik kompleksi içerisinde bulunan Adliye ve Defterdarlık Binalarının çatıları da yine şiddetli rüzgâr nedeniyle uçtu.



Yetkililer şiddetli fırtına ve rüzgarın 25 Şubat günü sabah saatlerine kadar devam edeceği uyarısında bulunarak, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istediler. ​​​​​​​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER