© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Fırınlar Denetlendi

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerini sürdürüyor. Ekmek üretimi ve satışı yapan fırınlarda gerçekleştirilen denetimlerle, hijyen ve yasal düzenlemelere uygunluk kontrolleri yapıldı

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda denetimlerini sürdürüyor. Ekmek üretimi ve satışı yapan fırınlarda gerçekleştirilen denetimlerle, hijyen ve yasal düzenlemelere uygunluk kontrolleri yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, 5996 sayılı yasa kapsamında işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarını denetledi.

"Uygunsuzluk Tespit Edilen Fırınlara İdari Para Cezası"

Yapılan denetimlerde, yasa gereği uygunsuzluk tespit edilen fırınlara idari para cezası uygulanırken, işletme sahiplerine ve çalışanlarına gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldı.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.

Güvenilir gıda arzının sağlanması için üretimden son tüketime kadar her aşamada denetimlerimiz sürecektir," ifadeleri kullanıldı.

Açıklmada bu denetimlerin amacının, tüketicilerin güvenilir ve hijyenik gıdaya ulaşmasını sağlamak, fırınların yasal düzenlemelere uygun şekilde faaliyet göstermesini temin etmek oldfuğu vurgulandı.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu yöndeki denetimlerini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER