© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Filistin’e Destek Eylemi

Osmaniye Genç İHH Ekibi, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla Şehitler Parkı'nda "Filistin'i Unutma" adlı oturma eylemi düzenledi.

Osmaniye Genç İHH Ekibi, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla Şehitler Parkı'nda "Filistin'i Unutma" adlı oturma eylemi düzenledi.

Sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eylemde, Filistin'in sembolü olan yeşil, kırmızı ve siyah renklerle süslenen parkta toplanan kalabalık, coşkulu sloganlar eşliğinde Filistin'e desteklerini dile getirdi. Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya, yaptığı konuşmada Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek uluslararası toplumu daha fazla duyarlı olmaya çağırdı.

Asarkaya, "Filistin'i unutmamalıyız, çünkü onların acıları bizim de acımızdır. Bizler, insanlık adına Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek için buradayız." dedi.

Saat 17.00'de başlayan eylem, marşlar ve ezgiler eşliğinde devam etti. Katılımcılar Filistin'in özgürlüğü için dua etti ve barış çağrılarını yükseltti.

Eylemde ayrıca, Filistin'deki çocuklara yönelik yapılan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla şehit olmuş çocuklarin görselleri de sergilendi.

Eylemin sonunda Osmaniye İHH Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Asarkaya dua etti ve etkinlik sona erdi.

Katılımcılar, Filistin'e olan desteklerini bir kez daha göstermenin ve bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

Osmaniye Genç İHH Ekibi, Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için her hafta sonu cumartesi günleri zulum durana kadar benzeri etkinliklerin devam edeceğini ve insanlık adına ses olmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER