© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Emzirmenin Önemi Etkinliklerle Anlatıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, 1-7 Ekim tarihleri her yıl “Emzirme Haftası” olarak kutlanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, 1-7 Ekim tarihleri her yıl “Emzirme Haftası” olarak kutlanıyor. Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü de bu hafta dolayısıyla çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Emzirmenin Önemi Anlatıldı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, etkinliklerin amacının bebekler için en ideal beslenme şekli olan emzirme konusunda toplumu bilinçlendirmek olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Doğan tüm bebeklerin hemen emzirmeye başlanması, ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü verilmesi ve altıncı aydan sonra tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmenin iki yıl ve ötesine kadar sürdürülmesi, en ideal beslenme yöntemidir” denildi.

Hastanelerde Farkındalık Standları Kuruldu

Etkinlikler kapsamında, Osmaniye’de İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), özel ve kamu hastanelerinde farkındalık standları kurularak halka bilgilendirme yapıldı.

Standlarda, anne sütünün hem anne hem de bebek sağlığı açısından önemine dikkat çekildi ve emzirmenin faydaları anlatıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER