© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye'de Deprem Mağduru Çiftçilere Çadır Ahır Desteği

Osmaniye'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, depremzede besicilere yönelik yüzde yüz hibeli ahır çadır desteği sağlıyor.

Osmaniye'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, depremzede besicilere yönelik yüzde yüz hibeli ahır çadır desteği sağlıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, Şube Müdürü Hayri Uyduran ve İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, çadır ahırlarda hayvancılık yapan yetiştiricilere ziyaret gerçekleştirdi.

Depremzedelere Çadır Ahır Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucu ahır ve ağılları yıkılan veya ağır hasar gören hak sahiplerine destek verilmeye başlandı.

Proje kapsamında depremden etkilenen çiftçilere, tarımsal faaliyetlerine devam etmeleri için ahır çadırları tahsis ediliyor.

Bahçe, Hasanbeyli, Düziçi ve Merkez'de Kurulum Başladı

Bahçe, Hasanbeyli, Düziçi ve Merkez ilçelerinde yüzde yüz hibeli çadır ahır ve ağıl kurulum süreci başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Proje kapsamında bu ilçelerde toplam 46 adet çadır ahır ve ağıl kurulumu gerçekleştirilmiş olup, afet nedeniyle zarar gören yetiştiricilerin faaliyetlerinde kesinti olmaması için Bakanlık olarak çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Afetzedelerin Yanında Olmaya Devam Ediliyor

Yapılan çalışmalarla birlikte, depremzede yetiştiricilerin tarımsal faaliyetlerine devam etmeleri ve geçimlerini sürdürebilmeleri için önemli bir destek sağlanmış oluyor.

Bakanlık, bu tür projelerle afet mağdurlarına yönelik desteğini sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER