© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Yapıldı

Osmaniye’de, uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığıyla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için 'Ben olsaydım' temalı çalıştay düzenlendi.

Osmaniye’de, uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığıyla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için 'Ben olsaydım' temalı çalıştay düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, bağımlılıkla mücadelenin çok zor bir süreç olduğunu belirterek, “Bu, sadece bir kurumun tek başına yürüteceği bir konu değildir.

Bu sebepten İlimizde birçok kurumun koordinasyonu ile çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ve bu kapsamda Osmaniye’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün sürecek olan "Ben Olsaydım" temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, Vali Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla başladı.



Bağımlılıkla Mücadele çalıştayında açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “Bağımlılıkla mücadele çok zor bir süreçtir, sadece bir kurumun tek başına yürüteceği bir konu değildir. Bu sebepten İlimizde birçok kurumun koordinasyonu ile çalışmalar yürütülmektedir.

Bağımlılık sureci alkol tütün uyuşturucu ve davranışsal bağımlılık olarak 4 başlıkta sınıflandırabiliriz. İl Sağlık Müdürlüğümüzün ilçelerde yaptığı organizasyonlarla İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve Toplum Sağlığı Merkezlerimiz tarafından 15 Nisan 2022 tarihine kadar İlçe çalıştayları yapılmış ve raporlandırılması tamamlanmıştır. İlçe çalıştaylarının tamamlanmasının ardından 2 gün sürecek İl çalıştayımızın da tamamlanması ile İlimizin yeni bir eylem planı oluşturulmuş olacaktır.” Dedi.

Çalıştay’da konuşan Vali Erdinç Yılmaz, “Koordineli bir şekilde bu mücadeleyi sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Bu mücadeleyi, toplumun tüm kesimlerinin, herkesin katılması gerektiği, katılmazsa eksik kalındığı bir mücadele olarak görüyorum. Dolayısıyla Çalıştay yapılmasının, mücadelede eksik kalan bazı şeylerin tespit edilmesi anlamında fayda sağlayacağını düşünüyorum. Atılabilecek somut adımların, alınabilecek önlemlerin ve kararların alınabileceği bir Çalıştay olmasını diliyorum.”diye konuştu.



Bağımlılığın hem bağımlılara hem de ailelerine büyük zararlar verdiğini vurgulayan Vali Yılmaz, sözlerinin devamında, “Bağımlılığın, gençlerin gençliğini karartan, yok eden, ailelerini çaresiz bırakan, çok üzen bir süreç olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu mücadelenin sağlıklı toplum olmamız açısından, geleceğe daha güvenle bakmamız açısından da çok önemli bir mücadele olduğunun farkındayız.”dedi.

Bağımlılıkların her birinin ayrı bir tahribat oluşturduğunu ve her biri ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Vali Yılmaz, “Hiçbiri hafife alınacak bir mücadele değil; sigara bağımlılığı sağlığımızı yavaş yavaş bitiriyor ve sağlıklı bir hayat sürdürmemizi engelliyor; uyuşturucu beynimizi ve irademizi kontrol dışına çıkarıyor ve acı sonları olan durumlarla karşı karşıya bırakıyor. Dolayısıyla bütün bağımlılıklarla mücadele etmeliyiz. Ama asıl önemli olan hiç bağımlılığa alışmadan, o ortamın oluşturulmaması. Bu belaya bulaşmayacak, bu illetlere düşmeyecek bir yaşamı sunabilmeliyiz. Bataklığı kaynağında kurutmanın mücadelesini vermeliyiz.”dedi.



Açılış konuşmalarının ardından; alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıkla mücadele konusunda çözüm önerilerinin tartışılacağı 2 gün sürecek Çalıştay başladı. Çalıştay’da Cumhuriyet Başsavcılığı, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Kamu Kurumları Müdürlükleri,  Osmaniye Bağımlılıkla Mücadele Platformu, Sivil Toplum Kuruluşları, Köy ve Mahalle Muhtarlarından oluşan yaklaşık 60 kişilik 6 grupta çalışmalar yapılacak, çalışmalar raportörler tarafından kayıt alınacak ve 2. Gün sonunda İlimiz Eylem Planının oluşması sağlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER