© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye ve çevresi için yağmur alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağmur bekleniyor.

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin çevrelerinde yağışlar görülecektir.

Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacaktır. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecektir. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabilir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ancak Marmara bölgesinde 2 ila 4 derece artış yaşanması beklenmektedir.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden esecek, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif olarak esecek, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar oluşabilecektir.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Yağışların kuvvetli olduğu bölgelerde sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Ayrıca, rüzgarın etkili olduğu bölgelerde ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi risklere karşı da tedbirler alınmalıdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER