© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye Polisinden Bayram Denetimi

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle Osmaniye Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yoğun emniyet kontrolleri gerçekleştirdi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı nedeniyle Osmaniye Şehirler Arası Otobüs Terminalinde yoğun emniyet kontrolleri gerçekleştirdi.

Bayram öncesi yapılan bu bilgilendirme faaliyetlerinde, terminalden çıkış yapan 96 otobüs durdurularak kapsamlı kontrollerden geçirildi.

Emniyet kemerlerinin ve bağlama aparatlarının kontrol edildiği denetimlerde, lastik derinlikleri ölçülerek araçların yolculuk güvenliği artırıldı.

Seyahat etmekte olan tüm yolcuların emniyet kemerlerini takması sağlanırken, emniyet kemeri kullanımının önemi yolculara anlatıldı.

Ayrıca, otobüslerdeki tüm koltukların arkasına emniyet kemeri bilgilendirme kartlarının konulması zorunlu hale getirildi.

Şoför ve muavinlere bu konuda gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve otobüslerde sesli medya sistemi aracılığıyla emniyet kemeri kullanımı hakkında uyarı anonsları yapıldı.

Yapılan bu faaliyetler kapsamında toplam 2.838 yolcu, 182 şoför ve 91 muavin bilgilendirildi.

Yolculara dağıtılan el broşürleri ile de bilgilendirme pekiştirildi.

Toplamda 1.086 adet el broşürü dağıtıldı; bunların 512'si emniyet kemeri kullanımı, 392'si cep telefonu kullanımı, 91'i yorgunluk ve mola, 91'i ise hız ihlali konularında hazırlanan broşürlerden oluştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER