© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye Kırsal Kalkınma Programı kapsamına alındı

Türkiye genelinde 2008 yılından bu yana 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Osmaniye’de de hizmete gireceği belirtildi.

Türkiye genelinde 2008 yılından bu yana 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Osmaniye’de de hizmete gireceği belirtildi.

Bu kapsamda Osmaniye’de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı destekleme Koordinatörlüğü (IPARD), Mali destek bürosunun açılarak hizmete gireceği kaydedildi.

Osmaniye’nin Kırsal kalkınma programı kapsamına alınması ile ilgili,  Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Devrim Murat Aksoy ile  Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

 Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, TKDK Osmaniye Koordinatörlüğü’nün hayırlı olması dileklerinde belirterek;

“TKDK kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunulabilmesi için sunulan teşviklerdir.

Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden maksimum fayda elde edilmesi sağlanır.

TKDK destek oranları, kişilerin/işletmelerin yapacakları yatırımların büyüklüğüne göre değişmektedir. TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara yüzde 40 ile yüzde 65 oranları arasında hibe desteği sunulmaktadır.

Ayrıca yapılacak olan yatırlarda KDV muafiyeti sağlanacaktır.”dedi.

OTSO Başkanı Aksoy, TKDK Osmaniye Koordinatörlüğünün kurulmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçenlerin isimlerini vurgulayarak teşekkür etti.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç ise;  ‘’ İlimizin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İPARD kapsamına alınması Osmaniye tarımı için çok önemli bir gelişmedir, İlimizde açılacak olan TKDK Koordinatörlüğünün tarımsal alanda yeni yatırımcı çekeceği, ilimiz ekonomisine katma değer sağlayacağı için büyük memnuniyet duyuyorum.

TKDK koordinatörlüğü ile bu yıl içerisinde proje başvurularının alınacak olması ilimize yeni yatırımlar konusunda daha avantajlı bir konuma getirecektir.

Her alanda büyümeye inançlı olan Osmaniye’miz bu kapsamda yapılacak yeni projeler yeni yatırımlarla daha çok üreten ürettiğini işleyen, markalaşan ve pazar sorunu olmayan bir hal alacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda bu kapsamda proje yapan illerin kırsal kalkınmasının, tarıma dayalı sanayisinin, ekonomisinin ve istihdamının nereden nereye geldiğini çok iyi biliyoruz.

Bu büyük bir fırsattır ve bu fırsatı hep birlikte en iyi şekilde değerlendireceğimize inancım tamdır. Osmaniye büyüyecek, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, işçisi ve çiftçisi ile büyüyecektir.

Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.”dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER