© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye İl Başkanı Yavuzer Özgür Özel'in Sözlerine Açıklık Getirdi

CHP'nin yeni seçilen İl Başkanı Mutlu Yavuzer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in devletçilikle ilgili sözlerine açıklık getirdi.

CHP'nin yeni seçilen İl Başkanı Mutlu Yavuzer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in devletçilikle ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Parti İlkelerine Vurgu

Yavuzer açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu simgesi, sırasıyla Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik’ten oluşan partimizin ilkelerini ifade etmektedir.

Partimizin bayrağı, kırmızı zemin üzerine beyaz altı oklu bayraktır," dedi.

Özel'in Devletçilik Anlayışı

Genel Başkanları Özgür Özel’in devletçilik ilkesini anlatırken çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yaptığını belirten Yavuzer, "Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir," şeklinde konuştu.

Bayrak ve Simgede Değişiklik Yok

Yavuzer, partinin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, "Türkiye’ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir," ifadelerini kullandı.

Yanlış Anlamalara Düzeltme

Genel Başkan Özel’in dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayında yaptığı konuşmanın bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğini ifade eden Yavuzer, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarfettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir," dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER