© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye eski Belediye Başkanı Ersoy’u kaybettik

Osmaniye’de 1964-1968 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Şekip Ersoy 98 yaşında hayatını kaybetti.

Osmaniye’de 1964-1968 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Şekip Ersoy 98 yaşında hayatını kaybetti.

Osmaniye’de 1925 yılında doğan, 7 Ocak İlkokulu ve Osmaniye merkez  eski Ortaokulu’nu okuduktan sonra Lise öğrenimini Adana Erkek Lisesinde tamamlayan Ahmet Şekip Ersoy 1943 yılında Ankara Hukuk Fakültesine kaydolduktan sonra 1948 yılında mezun oldu.

Ersoy, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yedek Subay olarak askerlik görevini yaptıktan sonra, sırası ile Ardahan  Posof, Kahramanmaraş Elbistan ve Hatay Reyhanlı’da  Savcılık görevlerinde bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı görevinden ayrılan Ahmet Şekip Ersoy Osmaniye’de serbest Avukatlık yapmaya başladı. Osmaniye’de Adalet Partisi saflarında siyasete atılan Ahmet Şekip Ersoy 1964-1968 yılları arasında Adalet Partisi’nden Osmaniye Belediye Başkanlığına seçilerek görev yaptı.

1968 yılı sonrasında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde kurucu Noter olarak görev yapan Ahmet Şekip Ersoy, sonrasında Adana’ya geçerek 1990 yılında Noterlik görevini bırakarak serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.

Osmaniye Belediye Meclisi almış olduğu bir kararla, kent merkezinde Belediyeye ait salonun ismini, “Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi” olarak değiştirmiş, Ersoy’da bu salona gelerek toplantıya katılmıştı.

Osmaniye eski Belediye Başkanlarından Ahmet Şekip Ersoy evli ve 2 çocuk babasıydı.

Cenazesi’nin  düzenlenecek törenin ardından Osmaniye belediyesi Asri mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. (Haber: Mustafa Bardak)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER