© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde İlk Kez Pelvik Konjesyon İşlemi Gerçekleştirildi

Osmaniye Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Tepe tarafından, hastanede ilk defa pelvik konjesyon işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

Osmaniye Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Tepe tarafından, hastanede ilk defa pelvik konjesyon işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

Anjiyo ünitesinde yapılan işlemde, 42 yaşındaki T.K. isimli hastanın kronik pelvik ağrısı nedeniyle başvurduğu birçok merkeze rağmen çözülemeyen şikayetleri, uygulanan embolizasyon tedavisi ile sona erdi.

Kronik Pelvik Ağrı Tedavisinde Yenilik

Dr. Ömer Tepe, işlem sonrası yaptığı açıklamada, pelvik konjesyon sendromunun kronik pelvik ağrının önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

“Kronik pelvik ağrı, 6 aydan uzun süren, ciddi bir rahatsızlık olup medikal ve cerrahi tedavi gerektirebilir” diyen Tepe, kadınların yüzde 40'ının hayatlarında en az bir kez pelvik ağrı yaşadığını aktardı.

Tepe, lokal anestezi altında anjiyografi yöntemiyle kasık toplardamarından ilerleyerek yumurtalıklara ve rahim bölgesine giden toplardamarlarda genişleme ve reflü tespit edebildiklerini ifade etti.

“Reflüyü çeşitli özel malzemelerle kapatarak hastalarımızın semptomlarının 2-3 hafta içinde düzelmesini sağlıyoruz” dedi.

“Pelvik Ağrınız Varsa Uzman Bir Doktora Başvurun”

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde ilk kez başarılı bir şekilde gerçekleştirilen pelvik konjesyon sendromu tedavisi hakkında konuşan Dr. Tepe, kronik pelvik ağrı şikayetleri olan hastaların uzman bir doktora başvurmalarını tavsiye etti ve hastalara sağlıklı günler diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER