© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Osmaniye Belediyesi Fıstık Festivali Düzenleyecek

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim çenet yaptığı açıklamada Kasım ayında fıstık festivali düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çenet, yazdığı metinde şehirde yürütülen projelere dair detayları paylaştı ve bazı önemli gelişmelere dikkat çekti.

Rezerv Alan Projelerinde İlk Adımlar Atıldı

Çenet, göreve başladıkları ilk altı ay içinde rezerv alan projelerine başlamayı temenni ettiklerini ifade ederek, bu projelerdeki ilerlemeyi şöyle açıkladı: "Rahime Hatun Projesi olarak bilinen eski cezaevinin yerinde temel kazılarına başladık.

En son bin metrekarelik bir özel mülkiyette devam eden yargı süreci de dün itibarıyla çözülmüş oldu.

Mülk sahiplerine ve Belediye Meclis üyemize davalarını geri çektikleri için teşekkür ediyoruz."

Mehmet Eminler Projesinde Sona Gelindi

Mehmet Eminler Sıra Dükkanlar Projesi hakkında da bilgi veren Çenet, "Osmaniye’miz bu projeyle şehir merkezinde en cazibeli alana sahip olacak.

Kiracı esnaflarımızı mağdur etmemek için Çevre Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği yaparak geçici prefabrik dükkanların yapımına başladık," dedi.

İstasyon Yolu ve Çomu Ailesiyle Anlaşma Sağlandı

Çenet, İstasyon olarak bilinen Hasan Çenet Caddesi'ndeki mülkiyet sorununun da çözüldüğünü belirterek, "ÇOMU ailesiyle yürüttüğümüz müzakereleri tamamladık.

12 dönümlük alanın değer tespitini yaparak el sıkıştık," ifadelerini kullandı.

Yeni Hastane Önüne Üst Geçit Projesi Hazır

Yeni hastane önünde yapılacak üst geçit projesine de değinen Çenet, "Karayollarının model projelerinden biri olan üst geçit kısa sürede yapım aşamasına geçecektir," dedi.

Şehir Stadı ve Kütüphane Projelerinde İlerleme

Çenet, şehir stadı ve kütüphane projelerinde de önemli adımlar atıldığını ifade ederek, "Şehir kütüphanesi sembol bina olacak.

Kütüphane projemizin mimari kısmını tamamladık, statik hazırlıklar devam ediyor," şeklinde konuştu.

Fıstık Festivali Müjdesi

Çenet, Osmaniye’nin simgesi olan fıstığın önemine dikkat çekerek, Kasım ayında bir Fıstık Festivali düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi: "Fıstığın anavatanına bir fıstık festivali yakışmaz mı?

Kasımda Fıstık Festivali Osmaniye’mize yakışmaz mı?"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER