© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Organize Sanayi Bölgesindeki Yemekhanaler Denetlendi

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikaların yemekhanelerinde hijyen ve gıda denetimi gerçekleştirildi.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikaların yemekhanelerinde hijyen ve gıda denetimi gerçekleştirildi. Toprakkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fabrika yemekhanelerinde detaylı denetimler yaparak hijyen koşullarını inceledi.

Toprakkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri tarafından, tüketici menfaatlerinin korunması ve gıda işletmelerinin mevzuatça belirlenen teknik ve hijyenik gerekliliklere, Kanun tarafından tanımlanan işletmeci sorumluluklarına uygunluklarının doğrulanması amacıyla OSB'de faaliyet gösteren fabrikalarda denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.

"İşçi ve Personelin Sağlığı İçin Denetimler Sürüyor"

Bu denetimler, fabrikalarda çalışan işçi ve personellerin hijyenik şartlar altında hizmet alabilmelerini sağlamak için büyük önem taşımaktadır," ifadelerine yer verildi.

Toprakkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, işçi sağlığını koruma ve güvenilir gıda arzını sağlama amacıyla bu tür denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

Denetimler sırasında mevzuata aykırı durumlar tespit edilirse, gerekli yaptırımların uygulanacağı da vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER