© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OKÜ’nün başka Üniversitelerle işbirliği çalışmaları sürüyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörlüğünün değişik Üniversitelerle işbirliği yapma çalışmaları devam ediyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörlüğünün değişik Üniversitelerle işbirliği yapma çalışmaları devam ediyor.

OKÜ’nün başka Üniversitelerle işbirli çalışmaları arasında, İskenderin Teknik Üniversitesi ve Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji  Üniversitesi’de yerini aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci'yi  ziyaret etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci'nin makamında gerçekleşen ziyarette,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi arasında kaynakların etkin ve yetkin kullanılması amacıyla merkezi araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımı ve bilimsel araştırma projelerinin ortak yürütülebilmesi amacıyla yapılabilecek iş birliği çalışmaları hakkında fikir alışverişinde  bulunuldu.

Bölge üniversiteler  arasındaki iş birliğinin önemine   vurgu yapan  OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversiteler arasında karşılıklı fayda esasına dayalı iş birliğinin bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarında  güç birliği sağlayacağını ve bilimsel başarıyı artıracağını söyledi.

Her üç üniversite arasında gerçekleştirilecek olan iş birliğinin temellerinin atılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'a ve  Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'a nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER