© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OKÜ’lü Öğrenciler, Mezuniyet Gururu Yaşadı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 22 Eylül 2023 tarihinde Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde düzenlendi.

OKÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen coşkulu törende, yaklaşık 2 bin 800 mezun diploma almanın gururunu yaşadılar.

Törene, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara,

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva,

kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari çalışanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, bu yıl 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden akademisyenler ve öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı ve isimlerinin anons edildiği geçit töreni ile başladı.

Duygusal anların yaşandığı geçit töreninde vefat eden akademisyenler ve öğrencilerimiz rahmetle yâd edildi.

Törenin devamında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bugün burada hep birlikte olmamızın nedeni sadece öğrencilerimizin mezun olmaları değil, aynı zamanda toplumumuzun bir parçası olarak yaşadığımız zorluklar karşısında sergilediğimiz dayanışmayı da anmak olduğunu düşünüyorum.

Bu bağlamda, öncelikle, 6 Şubat Depremi'nden etkilenen bölgelerde yaşayan öğrenci arkadaşlarımıza ve ailelerine en içten selamlarımı iletiyorum.

Bu acı felaket sonucunda hayatını kaybeden başta üniversitemizden çok değerli arkadaşlarımız Batuhan ve Ahmet’i, kıymetli öğrencilerimiz Gülçin, Abdi, Fulya, Furkan, Halil İbrahim, Ayşe Nur, Barış, Erdim, Vedat, Emine, Nida Nur, Meryem, Seda Nur, Batuhan, Mehmet, Sude, Alican, Burhan, Kürşat, Mehmet, Oğuzhan, Uğur, Esra Nur, Sergen, Merve, Makbule, Zeynep ve Şeyma hatıralarımızda ve yüreğimizde yaşamaya devam edecekler.

Deprem felaketi sonucunda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasının devamında “16 yıl önce kurulmuş genç bir üniversite olarak yenilikçi vizyonumuzla gelişimin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her yıl eğitim kalitemizi geliştirmeye ve kapasitemizi artırmaya gayret gösteriyoruz.

Bu yıl da 1000 civarında lisans, 800 ön lisans ve 1000’e yakın lisansüstü öğrencimizi mezun edeceğiz ve keplerini havaya fırlatırken coşkularına ortak olacağız.

Tarihsel süreç boyunca, dünya çapında saygınlık kazanmış bilim insanları yetiştirerek, dünya medeniyetine büyük katkılar yapan bir ulusun çocukları olarak atalarımızın mirasını gelecek nesillere daha güçlü bir biçimde taşımayı hedefliyoruz.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak bu büyük mirasın sorumluluğunu gururla üstlenecek, bilimsel bilgi birikimiyle milli kimliğimizi güçlendirme ve tüm insanlığa katkı sağlama amacı taşıyan gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Törenin sonunda, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ile protokol mensupları kep atma törenine katılarak mezunların coşkusuna ortak oldu.

OKÜ 2023 Mezuniyet Töreni, yaklaşık 2800 mezunumuz keplerini havaya atma heyecanı yaşamasıyla son buldu.

Mezunlar, tören sonrası aileleriyle birlikte duygusal anlar yaşarken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER