© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OKÜ'de Kız Çocukları İçin Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi

Osmaniye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında kırsal alanda yaşayan kız çocuklarına yönelik özel bir etkinlik düzenlendi.

Osmaniye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Osmaniye Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında kırsal alanda yaşayan kız çocuklarına yönelik özel bir etkinlik düzenlendi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kadın Platformu Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, kız öğrenciler üniversitenin çeşitli bölümlerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Kız öğrenciler OKÜ’nün farklı bölümlerini keşfetti

Etkinlik boyunca öğrenciler, üniversitenin kütüphanesi ile Hemşirelik ve Ebelik bölümü laboratuvarlarını ziyaret ederek bu alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ayrıca Biyoloji bölümü laboratuvarlarını da görme şansı yakalayan kız çocukları, bilimsel çalışmalara dair fikir sahibi oldular.

Program, Gençlik Merkezi önünde gerçekleştirilen afiş boyama etkinliği ile son buldu.

Doç. Dr. Zeynep Tekin Babuç: “Üniversiteler toplumsal cinsiyet eşitliğinde kritik role sahip”

OKÜ Kadın Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Tekin Babuç, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaş kurumlara teşekkür ederek, Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında ilan edilen Dünya Kız Çocukları Günü’nün önemini vurguladı.

Doç. Dr. Babuç, kız çocuklarının karşılaştığı cinsiyet temelli şiddet ve eşitsizlik sorunlarına dikkat çekmenin bu tür etkinliklerle mümkün olduğunu belirtti.

Babuç, üniversitelerin toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede toplumsal bakış açısını değiştirmede büyük bir sorumluluğa sahip olduğuna da dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER