OKÜ Rektörü Uzun, 2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı’nda
OsmaniyeOsmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” programına katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” programına katıldı.
Toplantı Detayları
Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 37 üniversite rektörü katılım gösterdi.
Toplantıda, Türk yükseköğretiminin geleceği üzerine kapsamlı tartışmalar yapıldı.
Yükseköğretimde Küreselleşme Vurgusu
Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimin 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren daha geniş kitlelere ulaşmaya başladığını belirtti.
Özvar, bu gelişmenin yükseköğretimin dünya genelinde kitleselleşmesine ve küreselleşmesine öncülük ettiğini vurguladı.
Öğrenci Sayısındaki Beklentiler
Prof. Dr. Özvar, dünya genelinde şu anda yaklaşık 250 milyon öğrencinin yükseköğretime devam ettiğini, bu sayının 2030’da 380 milyona, 2040’ta ise 600 milyona ulaşmasının beklendiğini ifade etti.
1975’te başka bir ülkede eğitim gören öğrenci sayısının 800 bin civarında olduğunu, 2022 yılında bu sayının 6,3 milyona ulaştığını ve 2025’te 8 milyona çıkmasının beklendiğini de sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir