OKÜ Öğretim üyesinin TÜBİTAK 1002 projesi kabul edildi
OsmaniyeOsmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği'nden Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Demir’in araştırmacı olarak yer aldığı "Lityum-Iyon Bataryasında Kullanılan Tabakalı Lityum Metal Oksit Üretimi ve Elektrokimyasal Kapasitesinin İncelenmesi " isimli TUBİTAK 1002 Projesi kabul edildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği'nden Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Demir’in araştırmacı olarak yer aldığı "Lityum-Iyon Bataryasında Kullanılan Tabakalı Lityum Metal Oksit Üretimi ve Elektrokimyasal Kapasitesinin İncelenmesi " isimli TUBİTAK 1002 Projesi kabul edildi.
Sözkonusu proje ile TOGG için ucuz ve yüksek kapasiteli batarya sistemleri üretilmesi planlanıyor.
Proje kapsamında lityum, nikel, mangan ve kobalt metal tuzları kullanılarak, iki farklı yöntem ile (basınçlı CO2 ve Pechini yöntemleri) lityumca zengin tabakalı oksidin üretiminin gerçekleştirilmesi ve bu katot materyaline Ag katkılaması ile elektrokimyasal kapasitesinin arttırılması amaçlandığı belirtildi.
Proje ile ilgili konuşan Demir; “ Önerilen proje ile yerli aracımız TOGG için ucuz ve yüksek kapasiteli batarya sistemlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Projenin yürütücülüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü'nden doktora öğrencisi Ali Yalçın üstlenirken yine aynı Üniversiteden Prof. Dr. Mesut Akgün ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Gönen projede danışman olarak görev alacaktır.”dedi.
İlginizi Çekebilir