© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OKÜ, Çevreci Üniversiteler Arasına Girdi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2023 GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler sıralamasında Avrupa'da 132'nci oldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2023 GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler sıralamasında Avrupa'da 132'nci oldu. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Üniversite, 2023 GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler sıralamasında Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversite olmaya hak kazandı. GreenMetric, dünya genelindeki üniversitelerin çevresel sürdürülebilirlik performansını değerlendiren bir platformdur.

2023 sıralamasında 1183 üniversite yer aldı. OKÜ, bu üniversiteler arasında Avrupa bölgesinde 132'nci, Türkiye'de ise 43'üncü sırada yer aldı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin, ilk olarak 2020 yılında yer aldığı GreenMetric sıralamasında bu yıl daha yüksek bir puan almamız ve Avrupa bölgesinde 132'nci sırada yer almamız bizleri mutlu etmiştir.

Dünyadaki çevreci üniversiteler listesi içerisinde olmak, OKÜ ailesi olarak bizlerin çevresel konulara olan duyarlılığımızı göstermektedir.

Üniversitemizde, bundan sonra da yeşil ve temiz kampüs çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz ve bu alanda da üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarmak için daha fazla çalışacağız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER