© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

OKÜ, “Bilim İletişimi Ofisi Üniversiteler Buluşması”nda Yerini Aldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Bilim İletişimi Ofisi Üniversiteler Buluşması” etkinliğine katıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Bilim İletişimi Ofisi Üniversiteler Buluşması” etkinliğine katıldı. 17 Şubat 2025 Pazartesi günü YÖK Başkanlığında gerçekleştirilen buluşma, üniversitelerin bilim iletişimi çalışmalarını pekiştirmeyi amaçladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Katılımı

Etkinliğe, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın teşrifleriyle bilim iletişimi odağında gerçekleştirilen çalışmaların koordinasyonu konuşuldu.

Ayrıca, etkinlikte "Türk Bilim İnsanları Envanteri" yazılımının tanıtımı yapıldı.

Bilim İletişimi Ofisi ve “Bilim Vatanı” Hedefi

Açılış konuşmalarını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bilim iletişiminin önemini vurgulayarak, Yükseköğretim Kurulu Bilim İletişimi Ofisi’nin kurulmasının büyük bir adım olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Özvar, üniversitelerde üretilen bilimin Türk halkına ve dünyaya duyurulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Ayrıca, Türk bilim insanlarının çalışmalarını birleştirerek global çapta bir “Bilim Vatanı” oluşturma amacının altını çizdi.

Bilim Kafe ile Toplumla Buluşma

Prof. Dr. Özvar, bilim insanlarının toplumla daha yakın ilişkiler kurmalarını sağlamak için “Bilim Kafe” adı verilen halka açık seminerler serisinin başlatılacağını açıkladı.

Bu etkinliklerde, bilim insanları kafeler, kıraathaneler gibi halka açık mekanlarda vatandaşlarla bir araya gelerek bilimsel konuları sohbet havasında anlatacaklar.

Sunumlar ve Bilim İletişimi Stratejileri

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından bilim iletişimi gündemini ele alan sunumlarla devam etti.

Sunumlarda, bilim iletişiminin stratejileri, dezenformasyonla mücadele, üniversitelerin bilimsel bilginin toplumsallaşmasındaki rolü gibi önemli konular işlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, etkinliğe katılarak bilim iletişimi alanındaki önemli gelişmelere katkı sağladı.

 

4o mini

Şunu dedin:

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER