© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Öğrenciler okudukları kitapların resmini çizip, sergiledi

Osmaniye’de, ilkokul öğrencileri, okudukları kitapların resimlerini çizerek, okul koridorlarında açılan panonda sergilediler.

Osmaniye’de, ilkokul öğrencileri, okudukları kitapların resimlerini çizerek, okul koridorlarında açılan panonda sergilediler.

Çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve hayal güçlerinin gelişmesini sağlamanın amaçlandığı proje kapsamında, yüzlerce resim beğeniye sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Osmaniye Okuyor’ projesi bünyesi kapsamında, Merkez Güneysu İlkokulu’nda görev yapan Resim Öğretmeni Sevilay Erkul, tarafından “Hayaller kitaplarla gelişir” projesi başlatıldı.



Okul içerisinde projeye farklı bir boyut kazandırmak istediğini kaydeden Erkul, bu çerçevede öğrencilerin okudukları kitaplarda kendilerini en çok etkileyen bölümlerin resimlerini çizmelerini istedi. Çizilen resimler ise okulun koridor duvarında sergilendi.

Proje kapsamında öğrencilere kitap sevgisini aşılamak istediklerini belirten Erkul, sergiledikleri resimlerde öğrencilerin renkli dünyalarını yansıtmak istediklerini ifade etti.

Resim Öğretmeni Sevilay Erkul, “Hayaller kitaplarla gelişir” projemizi, ‘Osmaniye Okuyor’ projesi adı altında başladık. Bizlerde çocukların okudukları kitapları resmetmek istedik.



Öğrencilerin hayal dünyasını geliştirmek ve kitap sevgisini aşılamak için bu çalışmayı yaptık. Yaptıkları resimleri de okulumuzda sergileyerek renkli dünyalarını yansıtmak istedik” diye konuştu.

Okuduğu kitapta yaşadığı şaşkınlığı resmetmek istediğini söyleyen 2’nci sınıf öğrencisi Ömer Mercimekoğlu ise en son okuduğu kitabın adının “Altın Yumurtlayan Tavuk” olduğunu belirterek, “Bu kitapta beni en çok şaşırtan bölüm tavuğun altın yumurtlama bölümüydü.  O yüzden resmimde de o bölümü çizdim. Ben resmimi görenlerin şaşkınlık
duymasını istedim. İnşallah da duymuşlardır” diye konuştu.

Elif Gökçegül ise son okumuş olduğu “Seçilmiş Çocuklar” adlı kitabıyla ilgili bir resim yaptığını, kitapta yaşanan maceranın çok hoşuna gittiğini belirterek, “Bende bunu resmime yansıtmak istedim.” Dedi.



Diğer öğrenciler de okudukları kitaptan etkilendikleri bölümleri resimlerini çizip okul koridorundaki panoda sergilediklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER