© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Milletvekili Kaya, TBMM’de Su Sorununu Dile Getirdi

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Kadirli'de her yağmur sonrası musluklardan farklı renkte su aktığını ve bu durumun yıllardır devam ettiğini söyledi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Kadirli'de her yağmur sonrası musluklardan farklı renkte su aktığını ve bu durumun yıllardır devam ettiğini söyledi.

Kaya, "Hangi bakterilerin taşındığı ve hangi hastalıklara yol açacağı belli olmayan bu suyu siz çocuklarınıza içirebilir misiniz?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alan Kaya, Kadirli'de yaşanan su sorununun yıllardır çözülmediğini dile getirdi.

Kaya, "Şu fotoğrafta gördüğünüz Kadirlimizin musluklarından akan su. Nescafe renginde akan şu suya bir bakın.

Her yağmur sonrası Kadirli'nin suyu çamurlu akıyor. Yıllardır bu sorun büyüyerek devam ediyor." dedi. Kadirli halkının bu suyu içmek zorunda kaldığını belirten Kaya,

"Sene 2024. Hala Kadirli halkı bebeğini, çocuğunu kazanda su kaynatarak yıkıyor. Çamaşırını bulaşığını yıkayamayan ama her türlü vergisini ödeyen 128 bin nüfusa bu suyu nasıl reva görürsünüz?" diye sordu.

Kaya, Kadirli Belediye Başkanı'ndan bu suyu içerken video çekmesini ve halkla paylaşmasını istedi.

Kaya, "Soruyorum bu suda bir problem yoksa kentin belediye başkanı bu suyu içerken video çekip halkla paylaşsın da görelim.

Kağıt üzerinden ayırdığınız milyarlarca liralık bütçelerle bir an önce Kadirlimize yeni suyu getirin. Halkın sağlığını riske atmayın" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER