© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Meyvelerden üretilen turşulara, Yerfıstığı da eklendi

Osmaniye yerfıstığının ilk kez turşusu yapılarak tüketime sunulmasının ardından sofralara yeni bir damak tadı daha eklenmiş oldu.

Osmaniye yerfıstığının ilk kez turşusu yapılarak tüketime sunulmasının ardından sofralara yeni bir damak tadı daha eklenmiş oldu.

Yer fıstığından daha önce, ekmek, baklava, ezme, drajesi gibi ürünleri üretilerek tüketime sunulurken, Osmaniye’de  “Doğalaş”  doğal ürünler işletmecisi Enes Boran, ilk kez yerfıstığının turşusunu yaparak tüketime sundu.

Doğal ürünler satışı yapmakta olan Enes Boran, eşi Devrim ile birlikte; Alıç, Elma, havuç, Hambelis (murt-yaban mersini) başta olmak üzere bir çok doğal ürünlerden sirke  ve turşu üretimini sürdürüyor.

Turşu ve sirke üretiminin yanında diğer doğal yiyecek ve içecekleri de işletmesinde bulunduran Boran, sirkenin  pek çok yararlarının bulunduğunu söyledi.

Sirke tüketiminin önemini vurgulayan Enes Boran, “Sirkenin yağ ve şekeri parçalamasının yanı sıra, anteseptik (mikrop öldürücü) etkileri bulunmaktadır.  

Sirke alnı zamanda  ev ve ofis temizliklerinde de kullanılmaktadır.  

Sirke diğer kimyasal  temizlik maddeleri gibi zarar verici içerikte olmadığı gibi, sirkeye alerjisi olan insanların dikkatli olmalarını da önermekteyiz.  

Sirke, yapıldığı  meyvelerin içeriğinde bulunan vitamin ve mineral asitler proteinler ve diğer  maddeleri de  bulunmaktadır.

Yapıldığı meyvedeki içerdikleri maddelere göre, bazı sirkeler bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyon ve şekeri dengeler, sinir ve kasların sağlıklı çalışmasını sağlar, vücutta  prüzsüz gönümüm sağlar.

Bazıları damar sertliğini engellemeye yardımcı olduğu gibi, stresi azaltır, sakinleştiricilik sağlamaya yarar.

İdrarı söktürücü özellikleri yanında karaciğer yağlanması, mide bulantılarına da iyi gelmektedir.

Kısacası sirkenin yararlarını saymakta bitiremeyiz ve vücudumuzun değişik organlarının daha sağlıklı çalışması ve hücrelerin sağlıklı kalabilmelerinde önemli yeri bulunmaktadır.

Sirkeyi  salatalarımızın üzerine dökerek tüketebileceğimiz gibi, sabahları aç karnına kahvaltıdan 30 dakika önce bir su bardağına bir iki yemek kaşığı sirkenin üzerine su ekleyerek içildiğinde, vücutta biriken yağ şeker parçalanmış olur, vücut dengesi bozulmaz ve dengeli beslenmeye yardımcı olur.

Bu amaçla sağlıklı yaşam için yerinde ve kararında sirke türlerinden kullanılmasını öneriyoruz”dedi.

Pek çok meyvenin sirkesini yapan Devrim ve Enes Boran çifti, bu kez de yerfıstığının turşusunu yaparak tüketime sunarken, yerfıstığının faydalarındaki özelliklerin sirkesinde de bulunduğunu kaydetti.

Değişik meyvelerden ürettikleri sirke ve turşuları sipariş yolu ile müşterilerine gönderdikleri gibi,Osmaniye Merkez, Rızaiye Mahallesi, Musa Şahin bulvarı No. 489 adresindeki işyerlerinde, ayrıca 0545. 581 18 80 telefon numarası ile hizmet verdikleri belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER