© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Mavi gökyüzü çocukların uçurtmalarıyla renklendi

Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenlikleri gerçekleştirildi.

Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenlikleri gerçekleştirildi.

Karaçay doğa parkı, bisiklet ve yürüyüş alanında binlerce çocuk ve aileleri uçurtma şenliklerine katılım gösterdi.

Uçurtma şenliği öncesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta medyana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve tüm şehitlerimiz için  saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal marşı okundu.

Çocukların ve ailelerinin ellerindeki rengarenk uçurtmalar mavi gökyüzünde dalgalanırken, depremden etkilenen iller arasında bulunan Osmaniye’deki depremzede çocuklar, Ramazan bayramı ile birlikte Çocuk Bayramı’nın da coşkusunu yaşadılar.

Şenliklerin düzenlendiği alanda, yer yüzünden gökyüzü uçurtmalarla renkli görüntüler oluştururken, gökyüzünden de yerdeki çocukların renkli görüntüleri renk cümbüşüne dönüşmüştü.

Uçurtma şenlikleri kapsamında Osmaniye Belediyesi tarafından

depremzede çocuklar için özel hazırlanan sinema ve sahne tırında ilk olarak OBEM çocuk oyun sınıfının performansı beğeniyle izlendi.

Daha sonra sahne alan Arı Maya ve Şirinler çocuk tiyatroları, çocuklar ve vatandaşlar büyük alkış aldı.

Çocukların doyasıya eğlendiği uçurtma şenliklerinde değişik noktalara kurulan stantlarda yüz boyama etkinlikleri, top dağıtımı ve uçurtma dağıtımları yapıldı.

Uçurtma şenliklerine katılan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, deprem sonrası zorlu sıkıntılı günler yaşandığını vurgulayarak; “Osmaniye Belediyesi olarak biz de hemşerilerimizin sosyal yaşamına ve hayatla uyumunu sağlanmasına katkıda bulunmak amaçlı olarak bu etkinlikleri düzenliyoruz.

Bu etkinlikleri düzenlerken de, sizlerle bütünleşerek, birleşerek hayatı daha anlamlı hale getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz Osmaniye’yi, siz değerli Osmaniyelileri ve Osmaniye'nin çocuklarını gönülden seviyoruz. Bu münasebetle düzenlemiş olduğumuz uçurtma şenliğimize katılımlarınız için teşekkür ediyorum”dedi.

Uçurtma şenliklerine katılan çocuklar ve aileleri akşam karanlığı başlayıncaya kadar gönüllerince eğlenme olanağı buldular. (Haber: Nuran Büyükbörklü)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER