© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Kaya, Dükkanları Yıkılacak Esnafları Dinledi

Osmaniye Merkez Atatürk Caddesi'nde bulunan ve "Mehmet Eminler Konağı" olarak bilinen alanda esnaflar, dükkanlarının yıkılmasını istemiyor.

Osmaniye Merkez Atatürk Caddesi'nde bulunan ve "Mehmet Eminler Konağı" olarak bilinen alanda esnaflar, dükkanlarının yıkılmasını istemiyor.

45 gün içinde dükkanlarını boşaltmaları için tebligat geldiğini belirten esnaflar, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile bir araya gelerek durumu yetkililere iletti.

Bir süre önce Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Mehmet Eminler Konağı'nın bulunduğu alanın dönüştürülerek yeniden yapılacağını, modern dükkanlar ve yeşil alanların Osmaniye’ye kazandırılacağını açıklamıştı.

Alibeyli Mahallesi Dr. Ahmet Alkan Caddesi üzerinde bulunan dükkan sahipleri ve kiracıları, kendilerine 45 gün içinde dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat geldiğini belirterek şikayetlerini CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’ya ilettiler.

Atatürk Caddesi'ni kısa süreliğine trafiğe kapatan esnaf, CHP’li Kaya’ya şunları söyledi: "Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme amaçlı herhangi bir bilgi verilmedi. Ben mülk sahibiyim, yerim elli metrekare ise ben ne alacağım bunun bilgisini alamadık.

45 gün içinde boşaltılmamızı istediler. Biz yıkılmasına karşı değiliz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, Mehmet Eminler güzergahında bulunan tüm dükkanların yola dahil edileceğini, bu nedenle yıkılmasının doğru olmadığını söyledik.

Yeni dükkanlar hak sahiplerine teslim edildikten sonra yıkılmasının daha doğru olacağını Vali Yılmaz’a ve Başkan Çenet’e ilettik.

Kent genelinde yıkılan yerlerle ilgili daha bir çalışma yapılmamışken burada da yıkım yapılmasını istemiyoruz, mağdur olmak istemiyoruz."

Kaya, "Buradan iktidara sesleniyoruz; deprem bölgesi zaten mağdur.

Deprem bölgesinin yolunu siz unuttunuz.

Depremden bu yana, sizi dinlemeye bakanlar geldi gitti ama onlara derdinizi anlatabildiniz mi? Bu insanlar önce pandemi, sonra deprem nedeniyle mağdur oldu.

Daha fazla mağduriyetlere yol açmayın. Hali hazırda yıkılmış olan yerlere bir çivi bile çakılmamışken yeni yıkımlar yapıp insanları mağdur etmeyin.

Bu esnafın sesini duyun," dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER