© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Karaçay Şelalesi, Ziyaretçilerini Bekliyor

Osmaniye’nin eşsiz doğa güzellikleri arasında yer alan Karaçay Şelalesi, şehir merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Osmaniye’nin eşsiz doğa güzellikleri arasında yer alan Karaçay Şelalesi, şehir merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Karaçay Deresi’nin dik yamaçlardan aşağıya dökülmesiyle oluşan 25 metre yüksekliğindeki bu şelale, doğa severler için büyüleyici bir manzara sunuyor.

Karaçay Tabiat Parkı’nın sonunda, 3,5 kilometrelik parkur boyunca yürüyüş yaparak ulaşılan bu bakir doğa harikası, Osmaniye’ye değer katmaya devam ediyor.

Karaçay Vadisi’nde yer alan bu alan, Çukurova’ya özgü doğal bitki örtüsüyle de dikkat çekiyor.

Aynı zamanda günübirlik mesire ve trekking alanı olarak kullanılan bölgede, doğa severlerin ihtiyaçlarına cevap verecek küçük çaplı lokantalar da bulunuyor.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, geçtiğimiz ay Karaçay Şelalesi’ne geçtiğimiz ay yaptığı ziyarette, "Osmaniye, kaleler şehri olarak bilinse de, aslında şelaleler şehridir.

Karaçay Şelalesi gibi doğal güzellikleri doğa severlerin ziyaretine açmayı hedefliyoruz.

Amacımız, burayı yürüyüş parkurları ve asma köprülerle donatarak Osmaniye’nin hemen yanı başında kolay erişilebilir bir doğa cenneti haline getirmek.

Kalkınma ajansımız ve milli parklarımızla ortak yürüteceğimiz projelerle bu güzelliği turizme kazandırmayı planlıyoruz.

Çalışmalarımız tüm vatandaşlarımızın bu güzelliklere rahatlıkla ulaşmasını sağlamak için sürecek," diye konuşmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER