© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Kanalizasyonlara Çöp Muamelesi: Çıkanlar Hayrete Düşürdü

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kent genelinde yaşanan kanalizasyon tıkanıklıklarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, kent genelinde yaşanan kanalizasyon tıkanıklıklarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Çenet, "Kanalizasyon borularının içerisine atılan poşet, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, pet şişe ve hatta hayvan sakatatları gibi maddeler tıkanmalara neden olan başlıca sebeplerdir," dedi.

Başkan Çenet, "Bu tür atıklar, kanalizasyon sistemlerinin amacına uygun çalışmasını engelliyor ve sistemin zarar görmesine yol açıyor," diyerek, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını rica etti.

Osmaniye Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, kavurucu sıcakların yaşandığı bu günlerde 38 mahalledeki çalışmalarına aralıksız devam ederken, gelen şikayetler doğrultusunda tıkanan kanalizasyon borularını açmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Bir vatandaşın "Ben çöpümü normalde poşetle atıyorum, ama kanalizasyona atıldığında böyle sorunlara yol açacağını düşünmemiştim," demesi üzerine, ekipteki bir görevli, "Kanalizasyon, evsel atıklar için değil. Atıkların bu borulara atılması tıkanıklığa ve taşmalara sebep oluyor," şeklinde açıklamada bulundu.

Kanalizasyon borularından çıkarılan poşet, temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil ve pet şişe gibi katı maddeler, hem müdahale eden ekipleri hem de çevredeki vatandaşları şaşkınlığa uğratırken, bir başka belediye çalışanı, "Her şikayette benzer manzaralarla karşılaşıyoruz.

Lütfen, 'Kanalizasyon çöp değildir' uyarısına dikkat edin," diye konuştu.

Son olarak Başkan Çenet, "Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Kanalizasyon çöp değildir' sözünü lütfen aklınızdan çıkarmayın," diyerek uyarısını yineledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER