© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Kanalizasyon ve İçime Suyu Çalışmaları Devam Ediyor

Osmaniye’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalar, hızla ilerliyor.

Osmaniye’nin içme suyu ve kanalizasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalar, hızla ilerliyor.

Dünya Bankası finansmanı ve İller Bankası koordinasyonu ile yürütülen Merkez İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi kapsamında, yeni içme suyu deposu inşaatları sürüyor.

Fakıuşağı Mahallesi’nde yapımı devam eden 4 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu, 38.1 metre uzunluğunda, 27.6 metre genişliğinde ve 5.3 metre yüksekliğinde olacak şekilde inşa ediliyor.

Proje kapsamında, depo inşaatında perde beton döküm işlemleri de tüm hızıyla devam ediyor.

Yeni içme suyu deposunun tamamlanmasının ardından, mevcut 10 bin metreküplük depo yanına yapılacak terfi merkezi aracılığıyla su dağıtımı sağlanacak.

İki çıkışlı olacak bu merkezden birinci çıkış, 350 milimetrelik dükdil borularla Akyar su deposuna su ileterek Akyar Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak.

İkinci çıkış ise 450 milimetrelik dükdil borularla Fakıuşağı Mahallesi’nin üst bölgesine su sağlayacak.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, altyapı çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Şehrimizi sağlam temeller üzerine kurmak adına alt yapı çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Fakıuşağı mahallemize mevcut depolarımıza ek olarak yaptığımız 4 bin metreküplük içme suyu deposuyla, hem Akyar hem de Fakıuşağı mahallelerimizdeki içme suyu akışını ve debisini artırmayı hedefliyoruz.

İnşallah bu çalışmalarımız tamamlandığında su sorunu tamamen ortadan kalkacak.

Allah’ın izniyle inşaatı tamamlar tamamlamaz depoyu devreye alarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız."

Çalışmaların planlanan süre içinde tamamlanarak, Osmaniye'nin altyapı sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesi hedefleniyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER