© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

“Kadınların Sesi Olmaya Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, TBMM'de Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ü ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, TBMM'de Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ü ziyaret etti.

Görüşmede, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında önemli istişareler gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında, Türkiye'de kadınların maruz kaldığı şiddet sorununa karşı yürütülen projeler ve kampanyalar üzerinde duruldu.

Kadın haklarının korunması ve güçlendirilmesi için atılacak adımlar hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Sema Silkin Ün, özellikle kadınlar ve suça sürüklenen gençlerle ilgili olarak gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Genel Başkan Kaya’ya bilgi verdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “İki kadın milletvekili olarak kadınlarımızın, kızlarımızın ve gençlerimizin yaşadığı sorunların çözümü için çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Kadınların yaşadığı sorunları en iyi yine kadınlar anlar. Bu nedenle daha güçlü adımlar atabileceğimize inanıyorum.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’ya ziyareti için çok teşekkür ediyorum.

Birlikte yapılacak çalışmalarla kadınların sesi olmaya devam edeceğiz.” Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Ün, "Toplumun huzuru ve şiddet olaylarının sona ermesi için daha yapmamız gereken çok iş var.

Bu tür görüşmeler, dayanışma ruhunu güçlendirerek toplumsal barışa katkı sağlayacak" dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ise, ziyaretin önemine dikkat çekerek, "Kadına yönelik şiddet, sadece kadınların değil, toplumun tamamının çözmesi gereken bir sorundur.

Sema Hanım'la yaptığımız bu görüşme, bu konuda daha etkin adımlar atabilmemiz için bizlere yol gösterici oldu.

Kadınların sesi olmaya ve onların hakları için mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından iki milletvekili, önümüzdeki dönemde kadınların haklarını savunmak ve şiddetle mücadele konularında ortak çalışmalar yapma kararlılığında olduklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER