© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

“Kadına El Kalkamaz” mottosuyla erkekler bilgilendirildi

Osmaniye’de ki bir alışveriş merkezinde açılan stantta, “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla çok sayıda erkek vatandaşlar bilgilendirildi.

Osmaniye’de ki bir alışveriş merkezinde açılan stantta, “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla çok sayıda erkek vatandaşlar bilgilendirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye genelinde 5 milyon erkeğe ulaşmayı hedefleyen “Kadına El Kal-ka-maz” mottosuyla yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmaları Osmaniye Valiliği koordinatörlüğünde tüm hızıyla devam ediyor.



Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sekretaryasında ve Osmaniye Belediyesi’nin katkılarıyla, emniyet, jandarma, baro başkanlığı, milli eğitim, il sağlık, müftülük ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden uzmanlar ile oluşturulan eğitim ekiplerince yürütülen eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında, Park 328 Alışveriş Merkezinde stant açıldı.

Stantlarda görevli personeller tarafından, erkek vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapıldı. Ayrıca, Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz da stantları ziyaret ederek bilgi aldı.



Coşkun ve Öznavruz, kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihlallerinden biri olduğunu, toplumun sosyal ve ekonomik kalkınmasına engel teşkil ettiğini, kadına yönelik şiddetin; bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorun olduğunu bu bağlamda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin önem arz ettiğini vurguladılar. ​​​​​​​

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER