© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Japon Deprem Uzmanı Osmaniye’deydi

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Osmaniye'de deprem farkındalığı ve bilinçlendirme semineri verdi.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Osmaniye'de deprem farkındalığı ve bilinçlendirme semineri verdi.

KYK Yapı Kimyasalları, "Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz" mottosuyla başlattığı yeni dönemde deprem bölgelerinde eğitimlerine devam ediyor.

KYK Yapı Kimyasalları Deprem Eğitim TIR'ı "Kaşif" ile Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Adana ve Osmaniye'de eğitimler düzenledi.

Türkiye'nin deprem bölgelerinde deprem bilgilendirme toplantıları düzenleyen Moriwaki, 28 Eylül - 29 Kasım 2023 tarihleri arasında Hatay, İskenderun, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş,

Elbistan, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Erzincan illerinde deprem konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

Adana ve Osmaniye'de verdiği seminerlerde Moriwaki, depremin nedenleri, etkileri, zararları azaltma yöntemleri, bina güçlendirme yöntemleri,

deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler gibi konuları anlattı.

Moriwaki ayrıca Türkiye'nin yapı stoğunun yüzde 50'sinin yönetmeliklere uygun olmadığını ve bunun sebebini "İmar Barışı" olarak açıkladı.

Ayrıca bir meslek lisesinde öğrencilerle buluşan Moriwaki, Japonya'da uygulanan deprem yönetimi ve afet müdahale sistemleri hakkında da bilgi verdi.

Moriwaki, eğitimlerine Hatay'da başlayarak, Kahramanmaraş, Elbistan, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Erzincan illerinde devam edecek.

Bu çalışmalar, depremle mücadele konusunda önemli bir bilinç artışını hedeflemektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER