© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

İYİ Partiden Osmaniye için İstişare Toplantısı

Osmaniye’de İYİ Parti Genişletilmiş İl Teşkilatı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Osmaniye’de İYİ Parti Genişletilmiş İl Teşkilatı İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıya İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, GİK Üyesi Yetkin Öztürk, İYİ Parti Hatay Milletvekili Ahmet Şefik Çirkin, Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç ile Osmaniye Belediye Başkan Adayı Alpaslan Koca ve Toprakkale Belediye Başkan Adayı Tosun Ali, parti yöneticileri ile partililer katıldı.

Toplantının başında söz alan İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç, katılımcıları selamladıktan sonra istişare için bir araya geldiklerini belirtti. Osmaniye’nin Toprakkale ilçesi Beledşiye Başkan Adayı Tosun Ali olarak bilinen Ali Bekirçavuşoğlu ve Osmaniye Belediye Başkan Adayı Alpaslan Koca’da parti yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür ederek Osmaniye’ye gelerek kendilerine güç verdiklerini belirttiler.

Başkan Adayı Koca, Bizi ailenize aldığınız ve aday gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Artık asli görevimiz, Osmaniye’nin sıkıntılarını çözmek için göreve gelmeye çalışmaktır.

İnşallah Türkiye'de de örnek bir belediye olacağız. Çok önemli bir şehirdeyiz ve çok önemli bir göreve talibiz. Bu yüzden sizleri zaferle taçlandırmak da bizim asli görevimiz ve namusumuzdur.

Rabbim inşallah yolumuzu açık edecek. Diğer arkadaşlarımızla birlikte sizlerin yanında olacağız ve zafer kazandıracağız” dedi. Teşekkür konuşmalarının ardından ise İYİ Partili yöneticiler kürsüye geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve 8. Bölge Teşkilat Koordinatörü Yetkin Öztürk, 81 ilde eş zamanlı yapılan teşkilat buluşmalarına Osmaniye'de başladıklarını belirterek, “Bu güzel salonu sıcak katılımlarınızla şereflendirdiniz.

Hepinizle hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum” dedi. Öztürk konuşmasının devamında; “Evet, Alparslan Başkan bahsetti, bir takım olarak dedi. Takımın başındaki İl Başkanımız Serat bey iyi bir orkestra şefi olarak takımını yönetiyor. Ben inanıyorum ki bu kadim şehirde en az ilçelerimizin yarısını, vilayetimizle beraber alacağımızdan hiçbir şüphem yok.

Az önce otelde sohbette de ifade ettim. Allah nasip edecek, bölgemiz sekizinci bölge, sekiz vilayet var. Yirminin üzerinde bir belediye hedefliyoruz arkadaşlar burada. Yirmi-otuz arası il ve ilçelerimizden birkaç il özellikle Osmaniye bunların başında geliyor.

Ama Gaziantep'te, Adana'da, Osmaniye'de, Adıyaman'da yani depremde sıkıntı yaşayan bu bölgede özellikle ama hani diğer illere de hakim olduğum ve gezdiğim için söylüyorum. Şu anda Gaziantep'te başa güreşen üç ilçemiz var. Yani bu üç ilçemizde keza Osmaniye'de öyle.

Ve Alparslan başkana söyledim. Nasip olursa Osmaniye Belediye Başkanı olarak biz misafir edecek ve o gün sekizinci bölge belediye başkanları toplantısını meclis üyelerimizle beraber il-ilçe yöneticilerimizle beraber Osmaniye Belediye Başkanımız olarak bizi misafir edecek ve inşallah orada bulacak. Bunu inanarak söylüyorum.

Hamaset olsun diye söylemiyorum. İnanın inanmış bir takım kadar güçlü bir ekip yoktur arkadaşlar. İnanmak bu işi başarmaktır. Bu ekipte başardı. Bundan hiçbir şüphem yok. Bizim bugünden itibaren yapacağımız tek bir şey var. Yetmiş günlük bir süremiz kaldı. Kol kola, amasız, lakinsiz önümüze bakacağız arkadaşlar” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise konuşmasında eski ortakları Cumhuriyet Halk Partisine eleştirilerde bulunarak, “İYİ Parti, kimseye koltuk kazandırmak, makam kazandırmak için kurulmadı” dedi. Kocamaz konuşmasının devamında, “Bizi bugüne kadar maraba gibi görenler alınan bu karardan dolayı çok rahatsızlar.

Sanki İYİ Parti onları bir yerlere getirmek için kurulmuş bir dayanak görülüyor. Oysa bir partinin kuruluş amacı ülkeye hizmet etmek, birilerine koltuk değneği olmak değil. Ama biz bu mücadeleyi verirken bizim kendi içimizde de bazı arkadaşlarımız panik yapıyor. "Eee ittifaktan niye vazgeçtik?" Doğru.

Bir ittifakla genel seçime girdik. Ne oldu sonuç? Başarısızlık, hüsran. Eee peki biz ittifakla da kaybediyorsak, bırakın tek başımıza mücadele edelim. Parti olalım. Tek başımıza kazanmak için azmedelim, çalışalım. Ve Allah'ın izniyle başaralım. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnanmadığınız takdirde sonuç almanız mümkün değil.

Gece gündüz demeden kalan 70 günün çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Herkes birbirini motive edecek. Ve her geçen gün bu halkayı biraz daha büyütecek ve 31 Mart'ta hep birlikte netice alacağız. Adaylarımıza da çok büyük görev düşüyor. Gece gündüz demeden kalan şu 70 günü çok iyi değerlendirmek zorundayız.

Tabii ki tüm partililerimiz çalışacak, onlara destek verecek. Ama bu işin yerel seçimlerdeki lokomotifi adaylardır. Teşkilat ona destek verecek, önünü açacak. O da bu seçim sürecinin komutanı gibi her yere ulaşmaya çalışacak. Herkesin elini sıkacak. Yerel seçimler genel seçimlere benzemez. Yerelde birebir herkese ulaşmak zorundasınız.

Onun için benim hepinizden ricam, bugünden tezi yok, kolları sıvayıp yola koyulmak zorundayız” ifadelerini kullandı. TBMM 20. Ve 21. Dönem Milletvekili ve Refahyol Hükümetinde Devlet Bakanlığı yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz ise Osmaniye’nin il olduğu 1996 yılında Mecliste ilk oy kullanan milletvekillerinden biri olduğunu söyleyerek Osmaniye’nin hala çok eksiği olduğunu ve bu eksikleri İYİ Partinin yönettiği bir belediyenin aşabileceğini söyledi.

Yılmaz konuşmasının devamında, “Yerel yönetimlerde ortaya çıkan eksiklikleri görüyoruz. Osmaniye'deki eksiklikleri sizden daha fazla sayamam. Şehirleşmesiyle, sanayisiyle, ekonomisinin gelişimiyle Osmaniye için bir kararlılık oluşturabiliriz. Ama burada buna bir kalıcı olma şartı getiriyor.

Yani ekonomiyi yeşertmek, insanların yaşayacağı geleceği bir durak haline getirmek, yeniden ticaretin durağı haline getirmek, yeniden üretimin durağı haline getirmek zorundayız. Sorabilirsiniz, bu genel seçim değil, yerel yönetim nasıl yapacak? Artık arkadaşlar, belediyeler her şeyi yerinde yapılabilir.

Üreticinin desteğinden yoluna, eğitimine kadar her türlü desteği sağlayabilecek bir sistem içinde yerel yönetimlerle biz Osmaniye'yi istediğimiz seviyeye çıkarabiliriz. Bizim projelerimiz hayallerden öte, gerçekleştirecek çözümlerimiz var. İYİ Parti belediyeciliği son derece önemli.

Eğer 2028 seçimlerini düşünüyorsak bu ülkeyi nasıl yönettiğimizi yerel yönetimlerde göstereceğiz. Katılımcı olacağız, insanımızı dinleyen olacağız. Sorunlara çözüm projeleriniz burada hazır. Göründüğü zaman başkanlarımız onu çözebilecek yetenekte.

Dolayısıyla sokağa çıktığımız zaman sorun bu, çözüm bu. Bu çözüm ne? Beş yıl sonra geleceğimiz yer de bu nokta. Ey Osmaniyeliler, işte hak ettiğiniz yer, İYİ Parti'nin yönetimindeki bir Osmaniye diye yola çıkacağız. Ben buna inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından gerçekleşen soru cevap etkinliğinin ardından toplantı sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER