© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

İŞKUR, Osmaniye’de yılın ilk kursunu açtı

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü 2023 yılının ilk  istihdam garantili kursunun açılışını yaptı.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğü 2023 yılının ilk  istihdam garantili kursunun açılışını yaptı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,MK Ayakkabıcılık (Ayakmod) Firması ile ‘Ayakkabı İmalatçısı’ mesleğinde istihdam garantili mesleki eğitim kursu açıldı.

Açılan kurstan 14 kadın, 10 erkek olmak üzere toplam 24 kişi mesleki eğitim alarak mezun olacak.

Yüzde elli istihdam garantili olarak açılan ve 3 ay sürecek kurs sonunda kursiyerlerin yarısı firmada istihdam edilecek.

Ayrıca ‘Ayakkabı İmalatçısı’ mesleğinde eğitim gören kursiyerler kurs boyunca genel sağlık sigortasından (GSS) faydalanabilecek.

İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık ile İşgücü Yetiştirme Servisi personeli Ökkeş Yücel kursu ziyaret edip, kursiyerlere kurs hakkında ayrıntılı bilgiler vererek kursun başlatmasını yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, ‘Ayakkabı İmalatçısı’ kursunun 2023 yılının il kursu olduğunu belirterek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte personeli yetiştirmek amacıyla yıl boyunca çeşitli kurs ve program düzenleyeceklerini söyledi.

Kursiyerlerin aldıkları eğitim sonunda mesleki nitelik kazanacaklarını söyleyerek kurs sonunda sertifika alacaklarını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER