© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Haberimiz üzerine, Kırmıtlı Köyü İmam’a kavuştu

Osmaniye’nin Merkeze bağlı Kırmıtlı Köyü  Camii’nde İmam bulunmaması nedeniyle, cami cemaatinin namaz kılamadığı ve Köy sakinlerinin şikayetlerini gazetemizde haber yapmıştık.

Osmaniye’nin Merkeze bağlı Kırmıtlı Köyü Camii’nde İmam bulunmaması nedeniyle, cami cemaatinin namaz kılamadığı ve Köy sakinlerinin şikayetlerini gazetemizde haber yapmıştık.

Gazetemizde 5 Nisan Salı günü; “Kırmıtlı Köyünde Cami cemaati İmam bekliyor” başlıklı haberimiz üzerine, İl Müftülüğünce 9 Nisan tarihinde cami imamının göreve başladığı bildirildi.

Kırmıtlı Köyündeki cami de sadece Cuma günleri namaz kıldırması için Muhtar tarafından 10 kilometrelik mesafedeki Cevdetiye beldesinden imam getirildiği, namaz sonrasında ise yeniden götürülmesi olayı ile ilgili gazetemizdeki haber üzerine yetkililer duyarlılık gösterdi.

Köylerinde 5 aydır İmam bulunmadığını, lojmanı da bulunan Cami’de Ramazan ayında teravih namazlarını nasıl kılacaklarının kaygısına düştükleri yönünde köy sakinlerinin sızlanmaları, imamın göreve başlaması ile son buldu.

Gazetemizdeki haberin ses getirmesi ile birlikte köylerindeki Cami de imamın göreve başlaması nedeniyle cami cemaati, Valilik ve İl Müftülüğüne teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER