© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Göktaş: “Osmaniye’ye 23 Yılda 65 Milyar Liralık Yatırım Yapıldı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye'yi ziyaret etti. Bakan Göktaş'ı Osmaniye Valiliği'nde Vali Dr. Erdinç Yılmaz karşıladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye'yi ziyaret etti. Bakan Göktaş'ı Osmaniye Valiliği'nde Vali Dr. Erdinç Yılmaz karşıladı.

Ziyarete Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şener Kaytez, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva ve diğer kamu kurumları temsilcileri de katıldı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Göktaş, daha sonra valilik makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Göktaş, Osmaniye'ye önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak şunları söyledi: “Körfezin kapısı Osmaniye’de sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Bugün, bu güzel şehri ziyaret ederek Bakanlığımızın çalışmaları ile ilgili istişarelerde bulunma fırsatı elde ettik.

Ben bu vesileyle, Sayın Valim başta olmak üzere herkese, tüm Osmaniyeli kardeşlerime bizleri sıcak bir misafirperverlikle ağırladıkları için teşekkür ediyorum.”

Bakanlık olarak sosyal devlet anlayışını her alanda güçlendirmek için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında atılan adımlara dikkat çekti: “Bakanlık olarak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri olan sosyal devlet politikalarımızı daha ileri taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, 23 yıldır olduğu gibi bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insan odaklı sosyal hizmet modelleri ve sosyal politikalar hayata geçirmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştiriyoruz.”

Bakan Göktaş, Osmaniye’ye yapılan yatırımlara da değinerek şunları kaydetti: “Bu kapsamda 81 ilimizde olduğu gibi Osmaniye’de de pek çok hizmete imza attık. 23 yılda şehrimize yaklaşık 65 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik.

Bu miktarın 9.5 milyar lirası ise aile ve sosyal hizmetler alanında yapılan yatırımlardan oluşuyor.

Bu yatırımlarla sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadınlara destek oluyoruz. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılarımız başta olmak üzere 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz.”

Bakanlık olarak Osmaniye’de yürütülen çalışmaları anlatan Göktaş, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Osmaniye’de 103 bin haneye ulaştıklarını belirtti: “Şu an Bakanlık olarak, Osmaniye’de 4 sosyal hizmet merkezimizle vatandaşlarımıza destek oluyoruz. ‘Aile Sosyal Destek Programımız’ kapsamında ASDEP görevlilerimizle vatandaşlarımızın sosyal, psikolojik ve ekonomik ihtiyaçlarını belirliyor, onlara uygun destek hizmetleri sunuyoruz.

Programla ihtiyaç sahibi ailelere rehberlik etmek ve yaşam kalitelerini artırmak için 2017 yılından bu yana şehrimizde 103 bin hanemize ulaştık.” Bakan Göktaş, kadınların ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlamak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini vurguladı: “Osmaniye’deki 9 kadın kooperatifiyle kadınların ekonomik hayata katılımlarını destekliyor, girişimcilik ruhlarını güçlendiriyoruz.

Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri ile kadınların ekonomik destekler, teşvikler ve başvuru mekanizmalarına daha kolay ulaşmalarını sağlıyoruz.

Bu kapsamda da 2018’den bu yana 3 bin 400 kadına destek olduk.” Ayrıca, gençlerin aile kurmaya hazırlanması amacıyla yürütülen Aile Eğitim Programı’na değinen Göktaş, bu programın etkilerini şöyle ifade etti: “Gençlerimizi aile olmaya, yuva kurmaya hazırladığımız Aile Eğitim Programımızdan ise 2013’ten bu yana 320 bin kişinin faydalanmasını sağladık.”

Bakan Göktaş, Osmaniye’de çocuklar, engelliler ve yaşlılar için sunulan hizmetler hakkında da bilgi vererek, özellikle korunmaya muhtaç çocuklara yönelik çalışmaların sürdüğünü aktardı: “Ev tipi bakım modeliyle Osmaniye’de çocuklarımıza koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. ‘Sosyal ve Ekonomik Destek’ programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 1.144 çocuğumuzun sağlıklı gelişimine katkı sunuyoruz.

Şehrimizde bulunan 7 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyoruz.” Engellilere yönelik hizmetlerin önemine dikkat çeken Bakan Göktaş, şunları kaydetti: “Engelli ve yaşlılarımızın toplumsal hayata aktif katılımlarını önemsiyoruz.

Bu amaç doğrultusunda bugün Osmaniye’de 2 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 116 engelli vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Ayrıca, 1 huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 102 büyüğümüze hizmet sunuyoruz.” Bakan Göktaş, depremden etkilenen bölgelerde pilot uygulaması başlatılan Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili müjdeyi Osmaniye’de verdi.

Fonun Osmaniye’de de uygulanmaya başladığını duyuran Göktaş, başvuru şartlarının da kolaylaştırıldığını belirtti: “Bildiğiniz üzere Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulamasını 6 Şubat depreminden etkilenen 4 il ve 2 ilçemizde başlatmıştık. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’dan başvuruları aldık.

Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bugünden itibaren Osmaniye’den de başvuruları almaya başlıyoruz.”

Başvuru şartlarının kolaylaştırıldığını belirten Göktaş, şöyle devam etti: “Daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını kolaylaştırdık.

Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkardık.

Gençlerimize aile kurma yolunda destek olmaya devam edeceğiz. Aile ve Gençlik Fonu’ndan ülkemizin tüm gençleri yararlansın istiyoruz.

Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Bakan Göktaş, Osmaniye’de devam eden projeler ve yeni yatırımlarla ilgili de bilgiler paylaştı: “Tüm bu hizmetlerimizin yanı sıra şu an Osmaniye’de devam eden yatırımlarımız da bulunuyor.

Bu kapsamda Merkez’de Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kadirli’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin yapımı sürüyor.

Ayrıca Düziçi, Bahçe ve Kadirli’de Sosyal Hizmet Merkezi proje çalışmaları devam ediyor. Tüm bu çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak Osmaniyeli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

Bakan Göktaş, konuşmasının sonunda Osmaniye’nin ihtiyaçlarını yakından takip edeceklerini ve vatandaşların refahı için çalışmaların süreceğini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için toplumsal eşitliği ve adaleti gözeten bir anlayışla çalışıyoruz.

Bu anlamda Osmaniye’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde hizmetlerimizi daha da güçlendirmeye kararlıyız. Bunun için, ne gerekiyorsa yapacak, gerekli adımları atacağız. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kıymetli valimizle, milletvekillerimizle Osmaniye’nin ihtiyaçlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz.”
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER