© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Genç İstihdamına Yönelik Projeler Konuşuldu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), genç istihdamını desteklemek amacıyla iki proje için işbirliğine gitti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), genç istihdamını desteklemek amacıyla iki proje için işbirliğine gitti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen iki projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen toplantıya, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun,

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü çalışanı Nisanur Karay,

Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışanı Mahmut Savaş, üniversite öğretim üyeleri ile çok sayıda proje paydaşı katıldı.

Toplantıda, CNC Torna Operatörleri Olarak NEET'ler başlıklı proje tanıtımını Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu yaparken Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İşgücüne Katılım başlıklı projeyi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hamil Nazik sundu.

CNC Torna Operatörleri Olarak NEET'ler Projesi 18-29 yaş arası teknik lise mezunu gençlerin iş bulma süreçlerine destek olmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında,

gençlere CNC ve Torna tesviye alanındaki branşlarda mesleki eğitim verilecek.

10 hafta sürecek eğitim programının ardından katılımcılara üniversite tarafından sertifikalar sunulacak.

Proje kapsamında, Osmaniye'de faaliyet gösteren Tosyalı, Arce, Ferra, Mimaj ve Suntek gibi işletmelerde staj imkânı da sağlanacak.

Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İşgücüne Katılım Projesi 18-29 yaş aralığındaki 150 gencin tekstil sektöründe istihdam edilmesini amaçlayan proje kapsamında, gençlere dikiş makinesi,

iplik makinesi ve boya makinesi operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim verilecek.

6 grup halinde gerçekleştirilecek eğitimlerin ardından katılımcılar, firmalarda mesleki staj yapacaklar.

Sektör Temsilcilerinden Destek Sunumların ardından toplantıda sektör temsilcilerinin görüşleri alındı.

Sektör temsilcileri, nitelikli eleman ihtiyacına değinerek üniversitenin öncülük ettiği bu projelere her türlü katkıyı vereceklerini ve bu projelerde yetiştirilen kursiyerlere ciddi istihdam imkânı sağlayacaklarını vurguladılar.

Toplantı, Rektörlük fuaye alanında verilen kokteyl ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER