© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Genç Girişimcilere Hibe Desteği Verildi

Osmaniye'de Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 3 çiftçiye 14 dekar ceviz bahçesi kuruldu.

Osmaniye'de Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 3 çiftçiye 14 dekar ceviz bahçesi kuruldu.

Bahçelerde "Maraş-18" ve "Chandler" çeşitlerine yer verildi. Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, Bahçe ilçesinde 2 ve Merkez ilçesinde 1 çiftçiye toplam 393 bin TL hibe desteği sağlandı.

Hibe desteğiyle kurulan bahçelerde, sertifikalı fidan, damlama sulama sistemi kurulumu ve ihata tel çit yapımı maliyetinin %70'i projeden karşılandı.

Ceviz bitkisi, Osmaniye'nin coğrafi yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle stratejik tarımsal ürünlerden birisidir.

Ceviz, kuruyemiş sektöründe ve birçok işlenmiş üründe kullanılması açısından ekonomik değeri son derece yüksek bir meyvedir.

Hibe programı ile zor coğrafi koşullarda genelde küçük ve parçalı arazilerde üretim yapmaya çalışan üreticilerin gelirlerini artırarak yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bunun yanı sıra  ceviz yetiştiriciliğinde ilkbahar geç donlarından etkilenmeyen çeşitlerin yaygınlaştırılması, kültürel bakım işlerinin tekniğine uygun yapılması ve hastalık-zararlı kayıplarını en aza indirerek verim ve kalitenin artırılması amaçlanmaktadır.

Öncelikle genç çiftçilerin üretime katılımının sağlanması, atıl tarım arazilerinin tarımsal üretime kazandırılması ve proje alanında ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması da amaçlanmaktadır.

Ceviz bahçelerinin kurulmasıyla birlikte, üreticilerin gelirlerinde artış olması ve yeni istihdam olanaklarının yaratılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER