© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Gazze'nin Acıları ve Direnişi OKÜ'de Anlatıldı

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Direnişin Simgesi Gazze" programı, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Direnişin Simgesi Gazze" programı, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde, 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programda Gazze'nin tarihi direnişi ve yaşadığı zorluklar ele alındı.

Yoğun Katılım Sağlandı

Programa OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, üniversitenin genel sekreteri Recep Şen, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kuran Tilaveti ve Açılış Konuşması

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından gönüllü gençlerden Eren Balk’ın Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi sahneye davet edildi.

Gazze'nin tarihi ve sembolik önemine dikkat çekerek, yaşanan insanlık dramına vurgu yapan Çebi

"Bugün burada, direnişin simgesi haline gelen Gazze'yi anmak, yaşanan acılara dikkat çekmek ve tarihten ders almak için toplandık" dedi.

Sinevizyon Gösterimi ve Şiir Dinletisi

Açılış konuşmasının ardından, "Direnişin Simgesi Gazze" başlıklı sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterim boyunca, Gazze’nin direnişi ve bu süreçte yaşanan trajediler etkileyici görüntülerle anlatıldı.

Ardından, duygu yüklü şiir dinletisi gerçekleşti.

Katılımcılar, Gazze halkının yaşadığı acıları şiirler aracılığıyla derinden hissetti.

Söyleşi ve Anı Takdimi

Programın devamında OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu, Gazze’nin tarihi ve dünya siyasetindeki önemine değinen bir söyleşi gerçekleştirdi.

Himmetoğlu, Gazze'nin direnişinin bir insanlık ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu vurguladı.

Söyleşinin sonunda, Doç. Dr. Himmetoğlu'na günün anısına hazırlanan tablo, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi tarafından takdim edildi.

Duygusal Final

Programın son bölümünde Yusuf Karaburç sahne alarak ezgiler ve marşlar seslendirdi.

Etkinlik, duygu dolu bir atmosferde son bulurken, hem üniversite öğrencileri hem de Osmaniye halkı tarafından büyük beğeni topladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER