© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Fıstık Festivali Hazırlıkları Devam Ediyor

Osmaniye Belediyesi, 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yer Fıstığı Festivali için hazırlıklarını tamamlıyor.

Osmaniye Belediyesi, 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yer Fıstığı Festivali için hazırlıklarını tamamlıyor.

Festival, 24 Ekim Perşembe günü saat 09.00'da Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenecek "Osmaniye Yer Fıstığı Paneli" ile start verecek.

Festivalin ikinci günü olan 25 Ekim Cuma günü, OKÜ 15 Temmuz Amfisi'nde saat 10.00'da "Her Yönüyle Osmaniye Yer Fıstığı" çalıştayı gerçekleştirilecek.

Ardından katılımcılar Kastabala – Karatepe Açık Hava Müzesi'ne kültür gezisi için yola çıkacak ve daha sonra yer fıstığı tarlası ziyareti yapılacak.

Cumartesi günü, 26 Ekim'de, festivalin heyecanı sokaklara taşınacak ve Atatürk Caddesi Çarşamba Pazarı girişinden Eski Belediye önüne kadar festival korteji yürüyüşü yapılacak.

Açılış töreninin ardından, Kobaner Pasajı yanında "Fıstık Gibi Yemekler" yarışması düzenlenecek.

Festivalin son günü olan 27 Ekim Pazar günü ise saat 12.00'da "Annemin Fıstık Gibi Yemekleri Yöresel Yemek Yarışmaları" Atatürk Caddesi Kobaner Pasajı yanında gerçekleştirilecek.

Aynı gün içinde İş Bankası önünde müzik dinletileri ve çocuk etkinlikleri yer alacak.

Osmaniye Yer Fıstığı Festivali, saat 20.00'da OKÜ Stadyumu'nda ünlü şarkıcı Merve Özbey'in vereceği halk konseri ile son bulacak.

Osmaniye Belediyesi, bu dört günlük etkinlik süresince yer fıstığının tanıtımını yapmayı, yerel kültürü ve lezzetleri kutlamayı hedefliyor.

Festival boyunca yemek yarışmaları, kültürel geziler ve müzik dolu anlar katılımcıları bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER