© Copyright © 2021 HaberOsmaniye.

Ev Yemekleri Hazırlayan Selma İşçi İlçesinin İlk Kadın Lokantacısı Oldu

Bundan 10 yıl önce anaokullarına yemek yaparak iş hayatına adım atan evli 3 çocuk annesi Selma İşçi (50) şimdi Selma Ablanın Yemekleri adıyla açtığı lokantayla iş hayatına devam ediyor.

Bundan 10 yıl önce anaokullarına yemek yaparak iş hayatına adım atan evli 3 çocuk annesi Selma İşçi (50) şimdi Selma Ablanın Yemekleri adıyla açtığı lokantayla iş hayatına devam ediyor.

Evinin bahçesinde odun ateşinde geleneksel yöntemlerle hazırladığı ev yemekleri büyük ilgi gören İşçi işletmesini büyütmeyi ve daha çok kadın çalışanı istihdam etmek istiyor.

Şu anda yanında 3 kadın istihdam eden kadın girişimci önümüzdeki seçimler de mahallesinden muhtar adayı seçilmeyi hedefliyor.  



Osmaniye’nin 15 bin nüfuslu ilçesi Toprakkale’de önceden siparişle ev yemekleri hazırlayan Selma İşçi şimdi yanında 3 kadın çalışanla kendi lokantasını açtı.

Bu lokantada evinin bahçesinde odun ateşinde hazırladığı börek, kömbe, sarma, toğga gibi yöresel yemekler başta olmak üzere ev yemekleri hazırlayan Selma işçi bu yemekleri yeni açtığı işletmede müşterilerine sunuyor.

İşletmesinin ilçede büyük ilgi gördüğünü ve her kesimden büyük destek aldığını aktaran İşçi “ Ben ilçemde ilk kadın lokantacıyım. Burada bir ilki başarmanın gururunu yaşıyorum.

Yanımda 3 kadın istihdam ediyorum. Lokantamı büyüterek daha çok kadına istihdam sağlamak itiyorum” dedi. 

Memur emeklisi eşinin ve çocuklarının kendisine büyük destek verdiğini aktaran İşçi “Tabi bu çalışma temposunda aile hayatımız biraz değişti.

Artık evde değil lokantada bir araya geliyoruz. Ama bu bizim için problem değil. Çocuklarım da problem etmiyor “ diye konuştu. 

“YEMEKLERİMİ ODUN ATEŞİNDE HAZIRLIYORUM”

Aslen Gaziantepli olmasından dolayı el lezzetinin çok iyi olduğunu özelliklede yemekleri odun ateşinde yapmasından dolayı çok tercih edildiğini aktaran Selma İşçi “Bir kadın olarak 10 yılda büyük mesafe aldım.



Siparişle aldığım ev yemekleri işini şimdi bir işletme açarak büyüttüm. Amacım daha da büyüyerek daha çok kadına iş kapısı açmak” ifadelerini kullandı. 

“KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURSUNLAR”

Kadınlara da kendi ayakları üzerinde durması tavsiyesinde bulunan Selma İşçi şöyle devam etti: “ Ben kimseye maddi olarak muhtaç olmadan kendi ayaklarımın üzerinde bir kadın olarak duruyorum hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Bütün kadınlar sevdikleri veya yapabilecekleri işlerle bunu başarabilirler. Ben başardım” 

“İLÇEMDE İLK KADIN LOKANTACI OLDUM SIRADA İLK KADIN MUHTAR OLMAK VAR”

Bundan sonraki hedefinin mahallesinde muhtar olmak olduğunu aktaran girişimci iş kadını Selma İşçi “ İlçede ilk kadın lokantacı oldum. İnşallah Allah nasip eder önümüzdeki seçimlerde seçilirsem ilk kadın muhtar da olmak istiyorum. Mahalle sakinlerim özellikle kadınlar muhtar olmam için beni motive ediyorlar.” Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER